Съпругата на Коби Брайънт с емоционална реч на церемонията в памет на съпруга си и дъщеря си

Съпругата на Коби Брайънт заведе дело срещу виновниците за смъртта на съпруга й и дъщеря й Джиана. Вчера, 24-ти февруари, в Стейпъл Център, Лос Анджелис, се проведе церемонията в памет на баскетболиста и дъщеря му. Главно действащо лице в нея бе вдовицата на Коби - Ванеса. Тя намери сили да се изправи пред хилядите хора в залата (и целия свят), за да каже това, което иска всички да чуят. Емоционалните думи на Ванеса, примесени с много сълзи, успяха да разчустват всички. "Той беше мой. Той беше моето всичко... Той щеше да направи всичко за мен", заговори тя и не скри огромната си скръб. По думите й, нито Коби, нито Джиана, са можели да живеят един без друг, затова Бог е решил да ги прибере заедно в рая. Вдовицата разкри и много подробности около личния им живот, защото тя никога не е приемала Коби като звезда, а просто като нейния "сладък съпруг и страхотен баща на децата ни". Коби и Ванеса бяха заедно почти 20 години. Тя е неговото първо гадже, първа любов, неговата съпруга, неговият най-добър приятел, неговата увереност и защита. И днес тя го определя като най-страхотния съпруг, който винаги я е карал да се чувства обичана. Дори се чуди с какво е заслужила подобен мъж.

Красиво семейство

Преди смъртта си, баскетболистът й е дал тетрадка и синя рокля, като на героинята от филма "Тетрадката". Той винаги е бил романтичен и са си мечтаели да остареят заедно. "Двама перфектно неперфектни хора, които създадоха красиво семейство и отгледаха нашите невероятни момичета". Освен невероятен съпруг, той е и страхотен баща. Или както тя го нарича - MVD (в баскетбола MVP е определение за най-полезен играч, а в случая Ванеса го използва, за да го определи като най-добрия татко). Освен че никога не е спирал да повтаря на момичетата си колко са красиви, ги е учил да бъдат смели и да не спират да се борят. Ванеса страда не само за това, че е останала без съпруга и дъщеря си, а и за това, че и трите й момичета ще растат без тях. И смята, че вината за това е на пилота на хеликоптера, с когото намериха смъртта си.

Виновни

По време на емоционалната си реч, вдовицата на баскетболиста заяви, че е започнала съдебно дело срещу компанията "Island Express Helicopters", чиято собственост е летателната машина. Според нея, не са спазени изискванията за сигурност и мъгливото време е било подценено от пилота Ара Зобаян. Имало е възможности полетът да бъде отменен, защото метеорологичната обстановка е била ясна. Дори местната полиция е свалила своите хеликоптери, за да избегне инцидент. Но компанията е дала разрешение този с Коби и Джиана на борда да полети. А пилотът не е бил достатъчно способен, за да приземи машината безопасно. Не е взел и решението да смени курса в името на сигурността. [caption id="attachment_620305" align="aligncenter" width="300"]Съпругата на Коби Брайънт обвини пилота на хеликоптера за загубата на съпруга й и дъщеря й сн. Инстаграм Съпругата на Коби Брайънт обвини пилота на хеликоптера за загубата на съпруга й и дъщеря й сн. Инстаграм[/caption] След трагичната катастрофа на 26-ти януари, "Islanad Express Helicopters" спря да извършва полети. От ръководството й заявиха, че ще си спестят коментара, докато тече делото, пише lifestyle.bg.