Помните ли Лили Ванкова от БНТ? (Вижте я днес – Снимки)

Лили Ванкова преди Снимка: Ретро
0

Говорителката се покри след смъртта на сина си

Обичаната Лили Ванкова, която бе говорителка в телевизията майка днес е прехвърлила 70-те. През миналата година БНТ имаше шейсетгодишен юбилей и поради рождения си ден пусна специално предаване с водещ Драго Чая. В което се разказва за знаковите лица на държавната медия. Сред тях обаче любимата говорителка не се е появявала.

Лили Ванкова преди
Снимка: Ретро

През последните години тя изчезна от всякакви светски изяви и отклонява всяко предложение за интервю. Тв легендата се покри след неочакваната смърт на сина си. Който си отиде от този свят на 36 г, покосен от инфаркт.

Тя не можа да се възстанови от трагедията дълго време и затова се изолира от заобикалящия я свят. Едва в последно време Лили започнала да поддържа връзка със старите си приятели като от време на време се събирала с тях по някой специален повод на заведение.

Лили Ванкова днес
Снимка: Ретро

Попрехвърлила 70-те години тв звездата от миналото все още има същата усмивка, с която приковаваше зрителите пред синия екран. Макар, че се е променила на вид все още я разпознават по нейния глас.

Това най-вече се случва в квартала, в който Ванкова живее. В софийския „Лозенец” тя често може да бъде забелязана да пазарува по местните магазинчета. Емблематичното лице на телевизията рядко контактувала с бившите си колеги. А и от тях са останали твърде малко, тъй като ни напуснаха доста от знаковите имена.

Миналата година почина Величко Скорчев. Три годни преди това ни напусна Никола Филипов. Бригита Чолакова и Мария Тролева пък си заминаха преди да дочакат пенсия, предават от Ретро.

 

 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.