Китайският коронавирус се превърна в пандемия (Докога СЗО ще отрича за проблема?)

Гласувайте за статията

Китайският коронавирус се превърна в пандемия

Пандемия от коронавирус е засегнала целия свят, но СЗО продължава да отрича за проблема. От централата на организацията продължават да са против обявяването на извънредно положение, въпреки че са засегнати страни от целия свят.

Коронавирусът вече засегна много сериозно всички държави по света. Само в Китай са над 77 хиляди, а в световен мащаб вече се говори за над 2000 заразени. Общият брой на жертвите достига 2700 души и смъртността продължава да нараства. И това е само официално обявената статистика. Под въпрос остават реалните жертви и заболели, които не са регистрирани или не се оповестени, за да не се създава излишна паника сред населението по света.

В Британия вече има четирима мъртви, в Италия има петима, а цялата област около Милано и Венеция е под карантина. Град с 15 000 души е поставен в пълна изолация, за да се спре разпространението на вируса. 200 души са регистрирани като заразени, а Ломбардия и Венето са под карантина, като са изолирани близо 50 000 души. Карнавалът във Венеция беше отменен, Джорджо Армани отказа да проведе интервюто си в Милано и вместо това го излъчи по интернет, а това са само част от акциите. Властите в Рим разпоредиха забрана за провеждане на публични мероприятия. Също така бяха отменени стотици събития и не само в Италия. Правителството препоръча на гражданите да си стоят по домовете. Същото е и в Китай, Япония, Южна Корея и десетки други страни. Властите разпоредиха пълна изолация и дори препоръчаха затваряне на училища и други обществени заведения, само и само да се избегне разпространение на заразата.

Китайският коронавирус се превърна в пандемия сн. Дейли Мейл"

Китайският коронавирус се превърна в пандемия сн. Дейли Мейл“

Китайският коронавирус засегна цяла Западна Европа, включително Белгия, Германия, Испания, Франция, Британия, Швейцария, Финландия. Близкият изток, Индия, Мала Азия, Централна и Северна Азия, Русия, Япония, Тайван, Арабския полуостров и дори Австралия и САЩ станаха жертви на вируса. Засега само Африка и Латинска Америка не са подали сигнал за болни от опасното заболяване. Светът е изправен пред пандемия и въпросът е защо СЗО не признава този факт? И колко хора още трябва да загинат, преди да се предприемат глобални мерки за защита на населението?

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар