Уникално откритие: Създадоха ток от въздух

1

Учени направиха епохално откритие — ток от въздух

Учени направиха епохално откритие — създадоха ток от въздух. Учените са направили устройство, което създава електричество от въздуха. То се нарича „Air-Gen“, а с помощта на бактерии от въздуха може да произведе достатъчно енергия за зареждане на електрически уреди.

Съвсем скоро устройството може да зарежда батериите на мобилните телефони и така да направи ненужни зарядните устройства в ежедневието ни.

Безжичните устройства използват електромагнитна индукция за зареждане на батериите за телефони и други устройства. Но инженерите са открили и друг начин за зареждане, който не използва тази технология при зареждане.

Air-Gen генератора използва природен протеит за създаване на електричество от водна пара.

„Получаваме електричеството направо от въздуха“, казва инженерът и доцент по електротехника Джун Яо от университета в Масачузетс. До голямото откритие успял да стигне в сътрудничество с професор Дерек Лавли.

„Air-Gen създава чиста енергия работейки без прекъсване. Това е най-чудесната малка протеинова структура, която някога е бил създавана“, обясни и професор Ловли.

Air-Gen момента може да се използва за захранване на малки устройства, но учените искат да подобрят своята функция. Една от първите цели е използването на Air-Gen за зареждане на смарт часовници и фитнес халки.

Ако успеят в намерението си, те ще се борят да се даде възможност на това устройство за зареждане на мобилни телефони да получи и други приложения. И така да се елиминира необходимостта от класическите зарядни устройства, които в момента се използват.

Интересно е, че изобретението до голяма степен напомня на откритията на Тесла. Гениалният сръбски учен правеше опити да създаде безжичен източник на електричество, за да даде безплатна електроенергия на хората. За съжаление малко преди реализирането на този свой проект, той мистериозно почина. А част от записките му бяха конфискувани и изчезнаха.

Създадоха устройство, което произвежда ток от въздух сн. You Tube
Създадоха устройство, което произвежда ток от въздух сн. You Tube

Новото изобретение обаче засега не изглежда заплаха за големите енергийни гиганти. А и на фона на засилващите се проблеми с климата, все повече хора си дават сметка, че златото не е по-ценно от природата и бъдещето на планетата.

1 коментар
  1. Пешо Жичков казва

    Ау-у-у-у-у-у-у-у-у !!!!!!! И к’во ще правят хАмериканските ни ТЕЦ-ове, как ще си продават тока и ще ни смъкват кожите???? Че и Иван Костов е за съжаление, нали и той е акционер там !!!!!

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.