Повреден „Фалкон“ без малко да вдигне адреналина на Бойко Борисов

Гласувайте за статията

Бойко Борисов можеше да пострада много тежко, ако повредата на „Фалкона“ не бе установена преди полета!

По всяка вероятност още дълго време министър-председателят на България Бойко Борисов няма да може да използва правителствения „Фалкон“. Самолетът се оказа повреден.

Бойко Борисов

Бойко Борисов отново не успя да излети

Нелепо стечение на обстоятелствата наложи малкият правителствен самолет да излезе извън строя отново преди полет на Бойко Борисов.

Той трябваше да пътува с него в четвъртък за Брюксел, където да участва в Европейския съвет.

„Да, действително имаме информация за подобна ситуация. Няма как да лети с правителствения „Фалкон“, докато не се установи какъв е проблемът с него. Дотогава ще се наложи да използва по-големия „Еърбъс““, разкриха пред БЛИЦ от Министерство на транспорта.

Самата повреда е била установена преди предварителното отлитане на самолета. То се прави според предварително установени протоколи и е задължително преди всеки полет на премиера или друг представител на властта. Установена е повреда в системата за автопилот.

Това е поредният инцидент с правителствения „Фалкон“. В края на миналата година отново отказа автопилотът на самолета и се наложи Фалконът с Бойко Борисов на борда да кацне аварийно в София.

Друг инцидент с правителствения „Фалкон“ имаше и през април 2019 г. Тогава при кацане в Брюксел той спука гума.

През февруари 2015 г. се стигна до инфарктна ситуация и се наложи самолетът да обикаля над София, след което да кацне обратно, защото колесникът му не се прибра при излитането за Брюксел.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар