Ето кой изяжда храната в Хелк Китчън, разкри го шеф Ангелов!

Шеф Ангелов, който днес представи началото на третия сезон на кулинарното предаване Hell’s Kitchen, изпусна нервите си след въпроса защо толкова много храна се изхвърля в неговото предаване. [caption id="attachment_619669" align="aligncenter" width="300"]шеф Ангелов Шеф Ангелов обясни кой яде бракуваната храна[/caption] Кулинарят обясни, че е твърд привърженик само на най-високото качество в ресторантите си. Те са на топ локация, готви се само с класни продукти, а сметките са високи. Затова и няма как да сервира боклуци, тъй че всяко провалено ястие отива в коша, още преди да стигне до масата.

Ангелов обаче успокои, че в предаването храната не се хвърля, а се изяжда от дежурния телевизионен екип, предимно операторите. „Ако видите твърди много спрени порции от мен в епизода, да знаете, че операторите са били повече, пък и все гладни”, пошегува се известният готвач.

Представянето на третия сезон бе в йога студио, където е заснета рекламата на Hell’s Kitchen, която вече върви по Нова телевизия. Компания на Ангелов правеха още водещата на „Събуди се” Надя Ганчева и репортерите Мариан Станков и Ива Софиянска-Божкова. Всички те прочетоха откровения на световни топ готвачи за любовта към кухнята, а преди това отпуснаха душата си йога упражнения с професионален треньор. „Третият сезон на Hell’s Kitchen е винаги най-успешният, без значение в коя държава по света се излъчва”, обясниха от екипът. Близо 1500 кандидати премериха сили за участие, от тях са избрани 18, които отново ще бъдат разделени на мъжки и женски отбор. След като един от участниците сподели, че е готвил лично за Джейсън Стейтъм и отборът на Манчестър Юнайтед, останалите веднага се включиха на висока звездна скорост и заваляха признания, че сред претендентите да грабнат голямата награда - 100 хиляди лева и работа в ресторант на шеф Виктор Ангелов има такива, които вече са спечелили кулинарното одобрение на топ звезди като Вин Дизел, Стивън Сегал, Лейди Гага и Харисън Форд. Това, което обединява известните е предпочитанието към здравословна кухня, приготвена от висококачествени пресни продукти с минимално използване на мазнина. „Затова много важно е правилната употреба на различни подправки, които да създадат уникален вкус и аромат на блюдата, без на нарушават здравословните им качества. Пърженето е строго забранено в диетата на звездите“ – така обобщават участниците своя опит със знаменитостите. От българските звезди, за които участниците са приготвяли храна, като най-голям естет и гурман се очертава Азис, а с най-малко претенции е волейболния ни ас Владо Николов.