Извънредно! Ветко и Маринела Арабаджиеви катастрофирали в кола на съдебната власт

Гласувайте за статията

Катастрофа с кола превозвала Ветко и Маринела Арабаджиеви към ареста

Кола на съдебната власт, която е превозвала Ветко и Маринела Арабаджиеви е катастрофирала преди минути. Колата е превозвала двамата арестанти, когато такси ги е ударила, предадоха извънредно от btvnovinite.bg

Инцидентът е станал тази вечер около 19 часа, като подробности не са известни. Единствената оповестена информация е, че Ветко Арабаджиев е получил фрактура на едната ръка, а съпругата му е вдигнала кръвно.

Инцидентът е станал на две от най-натоварените кръстовища в София — булевардите „Дондуков“ и „Раковски“. Причините за катастрофата тепърва ще се изясняват, а подробности за състоянието на двойката не са известни.

Припомняме, че Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха задържани миналата година в Испания. Срещу фамилията е повдигнато обвинение за организиране на престъпна група за данъчни измами и престъпно укриване на данъци, както и за пране на пари. Обвиняемите ще отговорят още и за престъпни деяния свързани с ощетяване на държавата в особено големи размери в периода от 2013 до 2018 година.

Срещу сина на Ветко и Маринела — Вълчо Арабаджиев също бяха повдигнати обвинения за пране на пари и съучастие в престъпната дейност на родителите му.

Арабаджиеви бяха задържани в Барселона през март 2019 година. За тях бе издадена европейска заповед за арест, а два месеца по-късно те бяха екстрадирани от България и им бяха предявени обвинения.

Комисията за противодействие на корупцията вече наложи и запор на имуществото на двойката, в размер на 310 милиона лева. По-късно бе взето решение да се внесе иск за отнемане на имуществото на двойката и свързаните с тях юридически лица.

Кола на съдебната власт, която е превозвала Ветко и Маринела Арабаджиеви е катастрофирала преди минути. Колата е превозвала двамата арестанти, когато

Кола на съдебната власт, която е превозвала Ветко и Маринела Арабаджиеви е катастрофирала преди минути. Колата е превозвала двамата арестанти, когато

Сред обектите, които са предмет на съдебния иск на комисията е апартамент в центъра на София и двуетажна сграда в Бояна, оценени общо на стойност от 5750 000 лв. Конфискувани са също така и два от луксозните автомобили на двойката — Ролс Ройс Фантом и Рейндж Роувър за 401 250 лв.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар