Холандските служби с нови разкрития за падналия самолет в Украйна (Кой свали MH17?)

Холандските служби с нови разкрития за падналия самолет в Украйна (Кой свали MH17?)
5 (100%) 1 vote

Холандските служби с нови разкрития за падналия самолет

Холандските служби направиха нови разкрития за падналия самолет в Украйна. Полет MH17 на малайзийските авиолинии, който се разби преди две години в Донецк изглежда не е паднал просто така. Първоначално се смяташе, че инцидентът е станал заради лошо време, но след това бе установено, че срещу самолета е изстреляна балистична ракета. Спорът, който се водеше няколко месеца, се отнасяше до това Русия или бунтовниците в Украйна са свалили самолета.

Все още няма официално становище по темата, но в документ изпратен на холандската прокуратура, самолетът MH17 е бил извън обсега на всички идентифицирани оперативни украински и руски зони, на които са разположени системите 9K37M1 Buk M1, предава Итар Тас.

Холандският журналист Макс ван дер Верф казал, че неговият извод след прочита на документите е, че холандците са получили информация за „мобилни позиции на Buk по време на сблъсъка“.
„Не сме виждали преди тази информация. И армията на Холандия потвърди, че няма информация, за каквито и да е ракетни системи „Buk“ в близост до самолета“, казва той.

Дер Верф публикува общо четири документа. Освен доклада за позициите на ракетните установки, присъстват още и стенограма от разговор между германския журналист Били Сикс и австралийски полицаи. По време на разговора Сикс спомена свидетели, които са видели да летят украински изтребители в деня на инцидента.

В третия документ разкрива, че австралийските експерти, които са анализирали снимките, са установили, че е имало намеса върху тях. А четвъртия документ е запис от разговорите между холандски полицаи и неназован източник, който е казал, че е видял два украински изтребители преди инцидента.

Няколко минути по-късно той разказва, как е чул силна експлозия и самолетът е паднал.

MH17 сн. You Tube

MH17 сн. You Tube

Падналият самолет бе ударен от ракета на 17 юли миналата година в област Донецк. И до днес още се изяснява какво се е случило с него.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар