Италия връща пари на туристи, ако вали дъжд на Елба (Още за странната кампания)

Гласувайте за статията

Италия връща пари при дъжд на Елба

Искате ли безплатна почивка в Италия? В такъв случай проверете прогнозата за времето и си резервирайте ваканция на остров Елба. Според последните новини от Ботуша, ако по време на почивката ви там вали, непременно ще ви върнат парите.

Живописният остров Елба, който се намира край бреговете на Тоскана в Италия и е част от най-големите италиански острови е известен с красивата си природа. Както и с хубавото си време. Затова и местните туристически организации са готови дори да ви платят, ако случайно времето се развали, докато сте там.

 

Над 14 организации от острова се включват в инициативата „Елба без дъжд“. И са готови да върнат парите на гостите си, ако по време на почивката им времето се развали. Елба е известен с три неща — заточението на Наполеон след Ватерло, термалните си бани и приказните си плажове, пише „News“.

За съжаление, напоследък туризмът в това райско кътче е започнал да запада и в опит да си върнат предишната слава, местните хотелиери измислили инициативата за лошото време. Те канят всички желаещи да им гостуват от май до октомври. И ако се случи да вали, гарантират безплатен престой.

Но и тук има уловка. Условието да получите безплатен престой по време на ваканцията си там е да сте избрали време за почивката си от май до октомври. И също така е необходимо да е валяло, без да спира поне два часа през деня. Има и определени часове, през които това може да се случи – от осем сутринта до десет вечерта, най-късно.

Италия привлича туристи на Елба с необичайна кампания сн. Pixabay

Италия привлича туристи на Елба с необичайна кампания сн. Pixabay

Ако всички тези условия са изпълнени, хотелите се ангажират да платят на гостите си престоя им в съответния ден. Но тъй като Елба е едно от най-слънчевите места в Италия, шансът да се насладите на подобна ваканция са почти минимални.

 

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар