Николай Банев с безпрецедентно желание в съда

Гласувайте за статията

Николай Банев с безпрецедентно желание в Спецсъда

Николай Банев отново направи немислимото в съда. Обвиненият в пране на пари и организиране на престъпна група бизнесмен заяви безпрецедентното си желание в съда. Той поиска да направи изявление пред медиите в съдебната зала по време на заседанието.

Адвокатите му отправиха молба към съдията. Но той отказа с довода, че в съдебната зала не е място за пресконференции.

Банев, който на всяко съдебно заседание се появява придружаван от служители на Главна дирекция „Охрана на съдебната власт“, отново не успя да направи изявление пред журналистите, пише БЛИЦ, позовавайки се на Дарик.

Прокурор Калин Стоилов заяви, че Банев може да говори пред журналистите само след разрешение от администрацията на затвора. И добави, че съдебната зала не е място за подобни изявление.

Но не на същото мнение е Евгения Банева, която също е с повдигнато обвинение, но не е в ареста. Тя се оплака, че това е информационно затъмнение.

Изключително интересни се оказаха показанията на първия свидетел – Пламен Ангелов. Той заяви, че на негово име са прехвърляни голям брой фирми – около 10-15, за което е получавал между 200 и 500 лева на дружество.

Прокурор Стоилов е категоричен, че чрез показанията на Ангелов се доказва нереално извършвана търговска дейност.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар