Руски учен призна: Извънземните съществуват, ние не общуваме правилно с тях!

Гласувайте за статията

Руски учен твърди, че извънземните съществуват

Руски учен твърди, че извънземните съществуват, просто ние не знаем, как да осъществим контакт с тях. Александър Панов, главният изследовател в изследователския институт за ядрена физика в Московския държавен университет е посветил години на търсене на извънземни форми на живот.

Панов смята, че единственият начин за установяване на контакт с извънземни форми на живот е когато специалисти и изследователи от различни сфери се обединят и започнат да работят заедно.

В скорошно свое интервю той се оплака от липса на взаимодействие между изследователите, участващи в търсене на биологичен живот и тези, които търсят интелигентен живот във Вселената. И призова за сътрудничество и обединяване на ресурсите на тези два сектора. Които по същество имат една и съща цел — откриване на извънземни.

“ Разбира се, че не сме сами. Въпросът не е дали има извънземни, а къде“, подчертава Панов в интервю за „Русия днес“.

И докато някои учени и астрономи търсят планети извън Слънчевата система, има и такива, които изследват атмосферите на планетите в търсене на биологични сигнали. А има и такива, които търсят сигнали от извънземен произход. Но сътрудничеството между тези групи изследователи почти не съществува.

„Възможно е дори в нашата галактика да има планета със силно развита цивилизация. Тя може да изпраща сигнали в Космоса. Но подобно на нас да няма енергийни ресурси за излъчване до всички звезди в района“, казва още Панов.

Вместо излъчване сигнали в една посока за кратки интервали, той предлага непрекъснато сканиране на цялото небе.  И то използвайки мрежата приемници из цялата планета. Той припомня, че снимки от Луната с високо качество са били от решаващо значение за изследването за нашето потенциално извънземно минало.

Извънземните съществуват твърди учен сн. Уикипедия

Извънземните съществуват твърди учен сн. Уикипедия

Той смята, че комуникацията между цивилизациите е възможна. Но и че невинаги е двупосочна. Тъй като съществува възможност някои древни цивилизации да са запазили знанията си в някакъв вид космическо виртуалното пространство. Което може да оцелее, въпреки че те са изчезнали.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар