Скандал с Макрон тресе Франция (Президентът остана без дясната си ръка)

Гласувайте за статията

Дясната ръка на Макрон и кандидат за кмет на Париж напусна партията му неочаквано

Скандал с Макрон тресе Париж. Президентът остана без дясната си ръка и един от най-верните си приближени. Бившият говорител на френското правителство, Бенжамен Гриво, обяви внезапно днес, че се оттегля от надпреварата за кмет на Париж. Решението било взето, след като в интернет изтекли компрометиращи видеозаписи от сексуален характер.

След оттеглянето на Гриво, партията на френския президент Емануил Макрон останал без кандидат за кмет на местните избори следващия месец, предаде „AP“.

Съобщението на Гриво за оттеглянето от изборите беше съобщено тази сутрин. В него се посочва, че той е бил обект на злобни атаки в интернет и социалните мрежи.

„Моето семейство не заслужава това. Никой никога не трябва да бъде обект на такова насилие“, казал още Гриво.

Бенжамен Гриво бе един от най-приближените хора на Еманюел Макрон и негова дясна ръка. Неслучайно той бе избран за говорител на френското правителство след победата на Макрон. Президентът му предложи и да поеме поста градоначалник на Париж, ако спечели изборите, но компроматната война го съсипа.

„Guardian“ обяснява, че в сряда местен сайт е публикувал видеозапис със съобщения, изпратени до неизвестна жена, които уж са изпратени от Гриво. И които имат изключително дискредитираш и интимен характер.

„Daily Mail“ съобщава, че на записа Гриво е бил изключително провокативен и скандален. Съпартиецът на Макрон, който минава за перфектен съпруг и грижовен баща на две деца, бил записан да извършва интимни действия, докато изпраща неприлични съобщения от личен характер на млада жена.

Не е ясно как, но след това записът е бил разпространен из социалните медии.

Скандал с дясната ръка на Макрон сн. Sky news

Скандал с дясната ръка на Макрон сн. Sky news

За да спести на семейството си унижението и скандала Гриво обяви оттеглянето си от изборите. Това не е първият път, когато политически лидери вадят компромати, за да дискредитират опасен опонент. Състезанието между Тръмп и Клинтън за Белия дом също не мина без подобни номера и дори Моника Люински бе замесена.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар