Иван Гешев погна и ТЕЦ-овете: Започва пълна проверка за горенето на боклуци от ЕС!

Гласувайте за статията

Иван Гешев продължава да изисква пълна яснота по всички въпроси в България. Вече никой няма да може да скрие нищо от държавата!

Започва пълна инспекция на ТЕЦ-овете в България. Четири от тях са предвидени за цялостна проверка. Нареждането идва лично от Иван Гешев.

Иван Гешев

Иван Гешев погна ТЕЦ-овете

Главният прокурор е възложил на министъра на околната страна незабавна проверка на горенето на боклуци, внесени от страни – членки на Европейския съюз.

Целта е да се установи дали всичко се гори регламентирано или има нещо нередно. Както и дали изобщо трябва да се горят внесените отпадъци.

Обект на проверката са: ТЕЦ „Брикел“, ТЕЦ „Перник“, ТЕЦ „Бобов дол“ и ТЕЦ „Сливен“.

В последните месеци горенето на боклуците на чужди страни у нас стана значим проблем, срещу който голяма част от народа въстана. Ето защо Иван Гешев е решил да провери нагледно какво се случва.

Ще бъдат проверени издадените разрешителни по реда за Закон за опазване на околната среда (ЗООС) и Закон за упревление на отпадъците (ЗУО). Трябва да се провери дали въпросните ТЕЦ-ове имат условията да се справят с всички отпадъци, без това да вреди на жителите на съответните общини.

Ако има извършено престъпление, незабавно трябва да се уведоми МВР и да се сезира прокуратурата.

Източник: ПИК

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар