Германия крие диамантен град (+ Защо никой не иска да извади скъпоценните камъни?)

Гласувайте за статията

Германия крие диамантен град

Жителите на градчето Нордлинген в Германия знаят, че живеят върху тонове диаманти, но нямат намерение да унищожат този толкова красив град, за да забогатеят.

Нордлинген се намира в германската федерална област Бавария. Най-интересното обаче е, че къщите им се намират върху находище от диаманти, които са там отпреди 15 милиона години, когато Земята е била ударена от астероид.

Смята се, че находището съхранява около 72 хиляди тона диаманти. И всички те се намират на територията на Нордлинген, предават местните издания, пише tocka.com.mk.

Когато след няколко милиона години в този район се заселили първите обитатели, те дори не подозирали, че техните къщи са построени върху невероятно ценна почва.

Учените дълги години вярвали, че произходът на кратера, в който се намира и този град на диаманти, е заспал вулкан. Но едно изследване променя всичко. И през 60-те години на миналия век учените направили нови тестове и разбрали, че става дума за астероид.

Пръстта, която използвали като материал за строителството била скъпоценна. А те я черпели постоянно, без да знаят, че се състои от малки диаманти.

А това прави църквата Сейнт Джордж и средновековните стени около града много по-ценни, отколкото изглеждат на пръв поглед.

Въпреки че количеството диаманти е огромно, жителите едва ли биха могли да получат особено добра цена за тях. Най-малко, защото размерите им са миниатюрни. И те са по-малки от 0.2 мм. Така че засега не планират да разрушат градчето, за да стигнат до съкровището.

Германия крие диамантен град - Нордлинген сн. Уикипедия

Германия крие диамантен град – Нордлинген сн. Уикипедия

Що се отнася до начина, по който германският град печели от диамантите, те са намерили начин да се възползват от тях по по-различен начин. Туристи от цял ​​свят ежегодно го посещават, за да разгледат архитектурата и да посетят музеите. А музея Рие пази вход към кратера и съхранява не само „домашни“, но и космически образци на диаманти.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар