Бойко Борисов иска падане на визите за САЩ

Гласувайте за статията

Бойко Борисов се надява, че визите за българите, отиващи в САЩ, ще паднат, за да се засили сътрудничеството между двете страни!

От години, за да посетиш САЩ, ти трябва виза. Бойко Борисов обаче има идея това да бъде премахнато, като го заяви в прав текст на Матю Палмър, който е зам. помощник държавен секретар на САЩ.

Бойко Борисов

Бойко Борисов иска визите за САЩ да паднат

„Включването на България в програмата на САЩ за безвизово пътуване безспорно би довело до допълнителни пътища на икономическо сътрудничество и на още по-голямо засилване на контактите между хората на двете страни.“, смята Борисов.

Един от акцентите в разговора е бил насочен именно към икономическата страна на нещата. По последни данни търговският стокооборот е показал сериозен растеж. Той се е повишил с 3,7% за януари – септември 2019 г. в сравнение със същия период през 2018 г.

Българският министър-председател се надява да привлича все повече американски инвестиции, тъй като те са важни за разцвета на нашата икономика.

Друг акцент в разговора е бил свързан с политиката на сигурността и отбраната в България. Борисов е на мнение, че закупуването на F16 Block 70 е сериозна крачка напред към модернизирането на българските военновъздушни сили и сътрудничеството със САЩ.

На срещата между Палмър и Борисов е била обсъдена и евроатлантическата интеграция на Западните Балкани.

Източник: bTV

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар