Огромна трагедия в живота на Люси Дяковска! (още подробности)

Гласувайте за статията

Люси Дяковска с огромна мъка, сбогува се с родителката си Росица Дяковска!

Пианистката Росица Дяковска – майката на певицата Люси Дяковска и съпруга на големия тенор Любомир Дяковски, почина на 5 февруари.

Люси Дяковска

Огромна трагедия съкруши певицата Люси Дяковска преди дни, тя изля болката си в мрежата

Мъжът й написа преди часове във Фейсбук: „Благодаря Ви приятели и колеги, които бяхте съпричастни в нашата мъка… Благодаря на всички, с които вчера от Параклис Мавзолея “ Св. Георги Победоносец“ изпратихме моята Роси към нейния светъл вечен път”. А самата Люси сподели следното:

”След всички трудности, с които животът я накара да се бори, знаем, че ако не е на по-добро, то със сигурност е на едно по-различно и спокойно място, където един ден ще се съберем отново”, изплака болката си Люси Дяковска.

Талантливата пианистка, свързала творческия си път и с историята на Плевенската опера „Христо Бръмбаров”, съчетаваше успешно много житейски роли: Дъщеря на създателя на Северняшкия ансамбъл Иван Вълев, съпруга на тенора Любомир Дяковски, днес директор на Плевенската филхармония, майка на поп певицата и на старши треньора на баскетболния „Спартак”-Плевен, щастлива баба на две внучета.

Тя с право е смятана за един от най-добрите корепетитори на България, припомня вестник „Минаха години”. И е огромна гордост за близките си.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар