Николаос Цитиридис настъпи здраво мотиката

Гласувайте за статията

Организацията очакват поне извинение от негова страна

При все, че Николаос Цитиридис се изявява от съвсем скоро в ефира на Би Ти Ви, той вече успя да настъпи здраво мотиката.

Свиреп скандал се заформи в социалните мрежи след гостуването на шеф Силвена Роу в „Шоуто на Николаос Цитиридис“.

Николаос Цитиридис

Организацията очакват поне извинение от негова страна

Защитници на животните обвиниха ексцентричната кулинарка в разпространение на невярна информация, която поставя в опасност живота на застрашени видове.

От неправителствената фондация „Наука за природата“, която работи за опазването и възстановяването на природните местообитания и видовете чрез научнообосновани методи и подходи, изригнаха срещу Силвена Роу.

По време на „Шоуто на Николаос Цитиридис“,излъчено на 31.01.2020 г., гостът Силвена Роу обяви, че „сух п*нис на тигър“ е най-афродизиачната храна на света, както и че „рогата от носорог“ са афродизиак.

Изказваме дълбокото си разочарование от думите ѝ, които нямат общо с истината. Нито „сухият п*нис на тигър“, нито „рогата от носорог“ имат афродизиачен ефект и това е доказано научно! И двата продукта са забранени в по-голямата част на света, включително Европа, а търговията с тях е престъпление“, гласи съобщението на природозащитниците.

От фондацията допълват, че в България използването на „сух п*нис на тигър“ и „рога от носорог“ се наказва с до 5 години затвор и 20 000 лв. глоба. Природозащитниците са загрижени, че двата вида, са обект на сериозно бракониерско преследване, именно поради подобни погрешни разбирания.

„Всяка невярна информация увеличава риска от изчезване на тези застрашени видове, а публични лица не е редно да разпространяват невярна информация. Очакваме както шеф Силвена Роу, така и водещият на шоуто да се извинят на българската публика и да коригират информацията си. Преди да се представи каквато и да е информация пред публика, тя следва да бъде надлежно проверена“, гневни са на продукцията от „Наука за природата“, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар