Меган Маркъл търси спасение в „Малкият принц“ (Вижте как книгата помага на херцогинята)

Гласувайте за статията

Меган Маркъл обожава лисицата от „Малкият принц“

Меган Маркъл търси спасение в книгите. Още преди да срещне принц Хари бившата актриса се опитва да открие душевно равновесие именно в тях. Херцогинята на Съсекс се оказва голям почитател на два жанра в литературата – детските класики и книгите за приложна психология.

Меган Маркъл периодично препрочитала „Малкият принц“ на Екзюпери. „Дори да нямам време за целия текст – който е изключително екзистенциален, независимо, че е за деца, винаги стигам до лисицата. Тя е емблематичен образ за най-ценното в отношенията – можем да се учим от нея“, коментирала е съпругата на принц Хари.

Меган носела навсякъде със себе си „Четирите споразумения“ на мексиканския писател и шаман Мигел Руис. „Мама ми я даде, когато бях на 13. И до днес търся между страниците й възможности за най-добрия начин да олекотя живота си“, признавала е бившата актриса.

В предишния си блог, който тя беше принудена да закрие преди сватбата си с принц Хари, е признавала, че съмнения и колебания винаги са пречили на душевното й равновесие. А вътрешен глас често спирал херцогинята да вземе категорични решения.

„Манифест на мотивацията“ от Брендън Берчард обаче бил нейният фенер по пътя към увереността. Меган Маркъл била на „ти“ и с аспекти на даоизма, като обаче не „черпела“ познания за философско-религиозната  концепция от трудовете на нейния основоположник Лао Дзъ, а от „Дао Мечо Пух“ на Бенджамин Хофа.

„Един от професорите ни в Северо-Западния университет я включи в задължителния списък. В началото много се изненадах, но после разбрах голямата полза от нея, когато трябва да аргументирам действия. Друга безценна книга, която всеки трябва да притежава, е „Кой ми взе сиренцето“ на Спенсър Джонсън. Простичък и разбираем пътеводител за справяне във всяка конкретна ситуация“, е писала Маркъл в блога си.

Меган Маркъл обожава лисицата от "Малкият принц" сн. Инстаграм/ sussexroyal

Меган Маркъл обожава лисицата от „Малкият принц“ сн. Инстаграм/ sussexroyal

Сред другите упоменати там заглавия, оказали въздействие върху нея, е „Когато дъхът се разтвори във въздуха“ на Пол Каланити, пише standartnews.com.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар