Десислава Радева е копие на майка си (ФОТО) Преглеждания: 5782

0
Оценете този post

Президентшата е близка само с роднините си по майчина линия

В продължение на три години съпругата на президента на Република България – Румен Радев – Десислава Радева, е обект на всеобщ публичен интерес.

Нейното име често се озовава в епицентъра на скандала.
Първата дама обаче ревностно брани най-близките си хора. Тя не обича да говори за тях, както и за някои спорни моменти в биографията си.

Десислава Радева
Президентшата е близка само с роднините си по майчина линия

Единствен коректив и опора на президентшата е нейната майка, която в началото на февруари навършва 75 години. За Желяза, или Жаси, както я наричат семейството и приятелите, се знае, че живее в София. Причината за това е, да може да бъде неотлъчно до единствената си дъщеря.

Преди двете дами да дойдат в столицата, са обитавали селска къща в бургаското село Банево. Там се заселили със сина на Деси от първия й брак с депутата от БСП Георги Свиленски – Страхил. Изнесли се там, след като бъдещата първа дама получила нервен срив вследствие на натовареността на работата й като мениджър в голяма фирма за производство на бира.

В продължение на няколко години Десислава Радева и майка й водили семпъл начин на живот. Те отглеждали плодове и зеленчуци в собствена градина. След известно време решили да се преместят в София, за да учи синът й в по-престижно училище.

Майката на президентшата в момента е пенсионерка, но продължава да има бизнес на свое име. Доскоро тя е била съдържателка на две фирми, но едната е прекратила дейността си. Сега шефства само във втората, която се занимава с широк спектър от дейности според Търговския регистър.

Десислава Радева често пъти попада в центъра на скандала

Регистрирана е в Бургас, а според официалния отчет годишната й печалба е 73 хиляди лева. Вече нефункциониращата фирма пък се е занимавала с търговия на текстил.

Освен съветник в личните дела, майката на Десислава Радева е й неин консултант по отношение на стила. Част от тоалетите на първата дама са по идея на родителката й. Тя измислила и ръчно изработените брошки на Ген. Деси, изобразяващи българската шевица.

Припомняме, че такава съпругата на Румен Радев подари дори на английската кралица. Че тъщата и държавният глава са в отлични отношения потвърждава и фактът, че тя понякога ги придружава по различни културни събития. Последно Десислава Радева взе майка си на концерта на любимия им Георги Христов в НДК.

Майката на Радева е близка с всички нейни приятелки, с двете й лични охранителки от НСО, както и с дизайнерката й Невена Николова.
Известно е, че първата дама е близка само с роднините си по майчина линия. Желяза има сестра в Бургас, а Радева поддържа топли отношения както с леля си и калеко си, така и с тримата си братовчеди.

През лятото, тя дори присъства на сватбата на най-малкия от тях. С родата от страна на баща й нямала никакъв контакт. Вижда се, че визуално Десислава Радева, е пълно копие на майка си. Запознати обаче издават, че характера, е наследила от баща си Кирил.

Двамата родители на първата дама се развели, когато тя била ученичка. Навремето таткото на Деси бил моряк и на кораба изпълнявал функциите на радист. От 13 години е покойник, пише retro.bg.

Десислава Радева
Малката Десислава Радева в ръцете на майка си в родния Бургас

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.