Ново разкритие за древните амазонки променя историята (Били са славянки?) Преглеждания: 2968

Изследване твърди, че древните амазонки са били славянки сн. Уикипедия
0
5/5 - (1 vote)

Ново разкритие за древните амазонки променя историята

Древните амазонки са били славянки. Ново разкритие за древния свят променя историята и вероятно ще влезе и в учебниците. Средновековният учен Мавро Орбини е открил, че древните племена от жени — войни, които са населявали земите на древна Гърция, вероятно са били от славянски произход.

През 16-ти век Орбини, който заема висок сан в духовната йерархия, заминава за Италия, за да завърши работата си върху научния си труд „Кралството на славяните“. По това време той посещава много местни библиотеки, за да се запознае по-обстойно с населението на древна Гърция. На база на своите изследвания, той твърди, че сред славянските племена, които произхождат от Скандинавия, са били и амазонките. Доказателства за това свое твърдение той открива в гробници на въоръжени жени в Сарматия /днешна Украйна/. Към днешна дата изследователят Дейвид Антъни подкрепя тази теория. Той твърди, че „около 20% от скитските — сарматски „войнски гробове“ принадлежат на жени, облечени за битка подобно на мъже. И които вероятно са вдъхновили древните истории за амазонките.

Според руската археоложка Вера Коваленская, когато скитските мъже били на лов или война, номадските жени трябвало да могат да се защитават и да бранят териториите. Що се отнася до възпроизводството им, вероятно са се съчетавали веднъж годишно. И то със съседни племена от мъже, преди да се върнат на собствените си територии.

Изследване твърди, че древните амазонки са били славянки сн. Уикипедия
Изследване твърди, че древните амазонки са били славянки сн. Уикипедия

Това, което се знае за амазонките е, че те също са мигрирали и се срещат на различни места в Европа и Мала Ази, през различни периоди от време. Следи за тяхното присъствие се откриват в Северна Африка и по-точно Египет, Либия и други. Дионисий Скитобрахиот, който е живял в Александрия през 2 век преди Христа, твърди, че е съществувало Амазонско царство в Мала Азия. Но Мавро Орбини столетия по-късно ги открива сред славянските племена на Балканите и в Източна Европа.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.