Респект: Новак Джокович дари 8 милиона динара на кукления театър в Белград! (виж тук)

Гласувайте за статията

Новак Джокович дари 8 милиона динара на кукления театър в Белград!

Победителят в Откритото първенство на Австралия по тенис Новак Джокович за пореден път показа, че не е забравил родината си Сърбия.

Джокович

Браво на Новак Джокович, наистина голям!

Дни, след като вдигна 17-ия си трофей от Големия шлем, Ноле обяви, че фондацията му ще дари 8 милиона динара (близо 70 хил. евро) на кукления театър в Белград. Който носи името „Пинокио“ – на героя от едноименната приказка на Карло Колоди.

Средствата ще послужат за закупуване на нови 126 стола, на които да седят зрителите. С тях ще бъдат обновени сцената, а завесата ще бъде сменена с такава, която не гори.

„Новак мечтае много. Ние, като фондация, вярваме, че мечтите се сбъдват. Това е нашето мото. Кукленият театър е място, на което децата се учат да мечтаят и да вярват в мечтите си. Нека ние, като възрастни хора, да им помогнем“, заяви Мая Кремич – представител на фондацията, предаде бТВ.

Куклен театър „Пинокио“ се намира в сградата на някогашното кино „Югославия“, която е издигната преди 51 години, и поддръжката е предизвикателство за персонала.

Директорът Владан Джуркович заяви, че голямата цел е в салона да има 300 места специално за деца и се надява това да се случи до края на септември 2020 г.

В знак на благодарност от кукления театър заявиха, че през следващите 4 години ще изнасят безплатни представления на групи, организирани от фондация „Новак Джокович“. Така деца от по-бедни семейства ще могат да се докоснат до приказната магия на театъра.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар