Никой не иска прокълнатия палат на Косьо Самоковеца

Гласувайте за статията
Вдовицата на Косьо Самоковеца – Ангелинка, вярвала, че в замъка има духове

Ангелинка Димитрова, вдовица на застреляния в Амстердам през 2003 г. накобарон Константин Димитров – Косьо Самоковеца, вече трета година не може да намери купувач за имението на покойния си мъж в зимния курорт Боровец – пише в. „Уикенд“.

Тузарският палат, имитиращ замък, бе обявен за продажба през есента на 2017 г. от вдовицата на мафиота, но до ден днешен купувач не е намерен. Макар имението в Рила планина усилено да се предлага от няколко специализирани сайтове за покупко-продажба на луксозни имоти, брокери признават под сурдинка, че родните богаташи даже не иската да направят оглед, щом узднаят кой е бившият собственик.

„Имението първоначално се предлагаше за 8 млн. лева, а оттогава на три пъти сваляма цената му. Сега замъкът може да смени собственика си срещу 6,5 млн. лева, посредната корекция на цената бе направена само преди месец“ – коментира пред изданието имотен брокер.

Помпозният палат на Боровец бе построен приживе от Косьо Самоковеца, който бе устроил имението като своя лична резиденция. Триетажната сграда с площ от 781 кв. м. е строена изцяло от естествен камък, покривът ѝ е меден, а подовете и мебелите в планинското имение са произведени по поръчка и са изцяло от орехово дърво.

Ангелинка Димитрова никога не е живяла в резиденцията, тъй като я смятала за прокълната. Още в края на 90-те години на миналия век, когато мъжът ѝ започнал мащабния строеж на Боровец, врачка казала, че имението е урочасано, тъй като се строи с кървави пари и ще донесе само мъка и смърт на стопаните си. С днешна дата Ангелинка дори била убедена, че в двореца има духове, един от които е на покойния ѝ съпруг.

Пустее замъкът на Косьо Самоковеца

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар