Посланикът на ООН за околната среда с призив: Ледът на Антарктида се топи, почти не остана от него! Преглеждания: 1575

Посланик на ООН показа топенето на ледовете сн. Фейсбук
0
5/5 - (1 vote)

Посланикът на ООН за околната среда отправи призив за по-добра планета

Посланикът на ООН за околната среда отправи призив за спешни мерки срещу глобалното затопляне. Той заяви, че е плувал 10 минути под ледовете на Антарктида, за да покаже колко е сериозен проблема.

Луис Пю от Плимут дори плува под антарктическия лед. Чудите се защо? Той просто искаше да демонстрира бързото топене на леда в океаните, причинено от климатичните промени.

Плуването на Луис във водата, чиято температура е била само няколко градуса над нулата продължило 10 минути. Той носел само долна част от бански, очила и шапка. Както казва той, навсякъде може да се види ледена маса, която се топи.

Пю плувал демонстративно след доклада, в който посочил, че температурата на океаните е достигнала своя исторически максимум.

Смелият плувец пише във Facebook, че плуването под антарктическия лед е било едно от най-красивите, но и най-ужасни преживявания, които някога е имал.

„Всички нюанси на синьото и почти пълна тъмнина. На половината път чух „пукане“ над мен и си помислих, че е настъпил краят. За щастие това беше само преместване на леда“, пише Пю.

„Видях бързото топене в тази област. Няма съмнение, че се сблъскваме с много тревожна ситуация“.

Той също така призовал световните лидери да предприемат нещо, защото, като подчертал, времето минава.

Пю е посланик на ООН за околната среда. Повече от три десетилетия плува с делфини и пингвини и измерва температурата на морето от Антарктика до Арктика.

„Моята отговорност е да спася света на океана, да запазя този удивителен живот в океана — пингвини, делфини и за децата ни. Моето послание е — това, което се случва в океаните оказва влияние върху всеки човек на планетата“ — заявил Пю.

Посланик на ООН показа топенето на ледовете сн. Фейсбук
Посланик на ООН показа топенето на ледовете сн. Фейсбук

Той подчертава още, че по време на своя 30-годишен опит като плувец, сам е видял, че океаните са се променили заради климатичните промени, нерационалния риболов и разбира се замърсяването.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.