Васил Божков духнал в Гвинея с частния си самолет

Васил Божков духнал в Гвинея с частния си самолет
5 (100%) 1 vote
Състоянието на най-богатия българин Васил Божков се оценява на 5 млрд. лева

Най-богатият роден бизнесмен – босът на „Нове холдинг“ Васил Божков, е напуснал тайно България с частния си самолет в неделя вечерта, 3 дни преди зрелищната акция на специализираната прокуратура, провела се в сряда сутринта – пише в. „Уикенд“.

Васил Божков е очаквал да бъде арестуван и изведен публично с белезници в понеделник сутринта и затова спешно е отлетял с частния си самолет за Париж. След това маршрутът на милиардера остава неясен – той даде серия от интервюта, че не се укрива и е готов да се прибере в страната, за да бъде разпитан, но не уточни къде се намира – отбелязва изданието.

Някои твърдят, че от Париж е отлетял за Гвинея – държава в Северна Африка, други – че е в Дубай, трети пък предполагат, че Божков е в Русия. Със сигурност обаче най-богатият българин е избрал държава, от която трудно ще бъде екстрадиран и предаден на родното правосъдие.

Богатството на обявения в издирване чрез Интерпол и с повдигнати 7 обвинения Васил Божков се оценява на около 2,5 млрд. евро или около 5 млрд. лева. Роденият във Велинград през 1956 г. бизнесмен по прякор Черепа развива хазартен и пътно-строителен бизнес, притежава антична колекция, оценявана на минимум 500 млн. евро и издържа финансово ФК „Левски“. Преди това Божков бе собственик на ЦСКА, но през 2006 г. продаде клуба на индиеца Прамод Митал – припомня изданието.

Божков е вече със 7 обвинения

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Васил Божков духнал в Гвинея с частния си самолет”

  1. Bai fas

    ян. 30. 2020

    Горкичкият не знаел че го издирват.Жив да го ожали човек.

Добавете коментар