Синоптикът Красимир Стоев алармира: Задава се голяма аномалия на 4 и 5 февруари!

Гласувайте за статията

Тази аномалия ще бъде последвана от рязко застудяване

Синоптикът Красимир Стоев алармира, че на 4 и 5 февруари се задава голяма аномалия.

Още в първите дни на февруари, ще станем свидетели на температурни рекорди. Това стана ясно от прогнозата на синоптика Красимир Стоев в сутрешния блок „Здравей, България“ по Нова тв.

Красимир Стоев

Тази аномалия ще бъде последвана от рязко застудяване

„Вероятността температурите да стигнат до 20 градуса още в началото на февруари е много голяма. Особено на 4-и и 5-и, когато България ще попадне под предната страна на област на ниско атмосферно налягане над централното Средиземноморие”.

Красимир Стоев допълни, че това ще доведе до температури от 17 до 22 градуса. По думите му най-ниските такива ще са във второто десетдневие на най-краткия месец. Те ще са от минус 10 до минус 5 градуса.

„Месечната сума на валежите ще бъде около и под нормата, така че сушата продължава и водните проблеми няма да се решат от валежите през февруари. Сумарното количество валежи ще е 20-35 литра на кв. метра. Сняг ще има твърде малко и в планините”, обясни още синоптикът.

Валежи ще има на 5-6 февруари. След този период се очаква и значително понижение на температурите, уточни синоптикът Красимир Стоев, пише blitz.bg.

По всичко личи, че и през февруари метеорологичната обстановка над страната ще остане лабилна. Синоптиците обаче са категорични, че не се очакват сериозни валежи, нито пък сериозна снежна покривка.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар