Даяна иска синовете й да се чувстват щастливи и свободни в този свят

Смъртта на принцеса Даяна беше шок за целия свят. Майката на принцовете Уилям и Хари загина в катастрофа в Париж през 1997-ма година, а до ден-днешен много хора смятат, че инцидентът всъщност е бил предизвикан от кралското семейство. Даяна не се подчиняваше на много от стереотипите, които дворецът налагаше. Тя често излизаше извън рамката на определението "принцеса". Бракът й с принц Чарлз е бил далеч от перфектния. Накрая нещата завършват с развод, а Даяна многократно е твърдяла, че съпругът й е изневерявал със сегашната си съпруга Камила. Когато Меган Маркъл влезе в кралското семейство, много от почитателите й смятаха, че тя ще действа като майката на принц Хари.

Нормален живот

И всъщност донякъде са прави. Може би, Меган не успя да плени Великобритания, както го правеше Даяна, но пък постигна успех с нещо, което принцесата на Уелс никога не успя да направи. Меган Маркъл и принц Хари напуснаха кралското семейство и избраха да живеят нормален живот в Канада. А много от почитателите на кралското семейство добре знаеха, че това е най-дълбокото желание на покойната принцеса. Решението им предизвика множество мнения, които варираха в двете крайности. Едни подкрепяха кралската двойка, а други твърдяха, че това е нарушаване на традициите в двореца. Разбира се, имаше и такива, които обвиняваха Меган за това, че е накарала съпруга си да изостави кралското семейство. Принц Хари обаче побърза да потуши тези слухове и обяви, че самият той е взел крайното решение.

Подкрепа

Един от поддръжниците на херцозите на Съсекс се оказа бившият иконом на принцеса Даяна. Пол Бруел сподели в Инстаграм снимка на принцесата на Уелс с двамата си синове и част от писмо, което тя е написала до служителя си. "Обичам момчета си до смърт и се надявам семената, които съм посяла, да порастат и да донесат силата, знанието и сигурността, които са им нужни", пише тя. Останалата част от писмото остава скрита за публиката. Но Бруел твърди, че всеки около Даяна е усещал огромната й привързаност към децата й. Той разкрива, че е решил да сподели писмото, тъй като иска да покаже на света, че принцесата е искала децата й да се чувстват щастливи и свободни в този свят.

Безрезервна любов

"Това са думи на една майка, която изразява безрезервната си любов. Те са все още толкова актуални, колкото бяха и преди 24 години, когато тя ми изпрати писмото", казва икономът на принцесата. Той не за първи път споделя спомени от времето си с принцеса Даяна. Когато стана ясно, че Меган и Хари ще напуснат кралското семейство, той обяви своята подкрепа към двойката и изрази своята сигурност, че желанието на Даяна винаги е било синовете й да имат щастливо бъдеще, пише tialoto.bg. [caption id="attachment_617423" align="aligncenter" width="300"]Икономът на Даяна отново напомни за принцесата сн. Инстаграм Икономът на Даяна отново напомни за принцесата сн. Инстаграм[/caption] А по повод рождения ден на принцеса Бруел сподели нейна снимка в Инстаграм. "Никога няма да бъдеш забравена и много ме натъжава това, че никога не видя любовта, която твоите момчета откриха и прекрасните внуци, които трябваше да прегръщаш", написа той към кадъра.

 
View this post on Instagram
 

As Harry, Meghan and Archie embark on a new life, I am reminded of some poignant words which Princess Diana wrote to me many years ago. They are a mother’s words of unconditional love which are as appropriate today as they were when she wrote them over 24 years ago. “I love my boys to death and hope that the seeds I’ve planted will grow and bring the strength, knowledge and stability that is needed.” #sussexroyal #kensingtonroyal #princessdiana #princessdianaforever #ladydi #ladydiana #herroyalhighness #princewilliam #princeharry #cambridge #royalfamily #harryandmeghan #dukeandduchessofcambridge #dukeandduchessofsussex #kensingtonpalace #buckinghampalace #englishheritage #burrellsbritain #royalbutler #dianaprincessofwales #queenofhearts #meghanmarkle #archieharrison #archieharrisonmountbattenwindsor

A post shared by Paul Burrell RVM (@officialpaulburrell) on