Издават непревеждан досега роман на великия сър Артър Конан Дойл! (виж тук)

Издават непревеждан досега роман на великия сър Артър Конан Дойл! (виж тук)
5 (100%) 1 vote

Издават непревеждан досега роман на великия сър Артър Конан Дойл!

Любим на няколко поколения, едновременно избухлив, доминиращ и с брилянтен ум. Прочутият и противоречив учен Джордж Челинджър, познат ни от шедьовъра „Изгубеният свят“, оживява отново на български в непревеждания до момента роман от сър Артър Конан Дойл – „Отровният пояс”.

Сър Артър Конан Дойл и романът му „Отровният пояс“ скоро в книжарниците

В него Земята е на прага на апокалипсис и професор Челинджър е твърдо решен да разбуди общественото внимание със скандална статия в „Таймс”.

Мистериозен космически облак обгръща слънчевата ни система, а токсичният му ефект ще обрече живота на трагичен край. Страховитото предизвикателство очаква не само темпераментния Челинджър. Но и неговите също добре познати приятели: ловеца Джон Рокстън, журналиста Едуард Малоун и свадливия проф. Съмърли.

Този път обаче те не са сред непроходимите плата на Южна Америка, а в собствения дом на професора… и само четиримата авантюристи могат да посрещнат достойно зловещия феномен в момент, в който на карта е поставено бъдещето на целия свят.

„Отровният пояс“ излиза за първи път на български език в луксозно издание с твърди корици и в превод на Зорница Русева повече от век след появата си на Запад.

Романът разкрива един непознат, но не по-малко увлекателен Артър Конан Дойл. И утвърждава създателя на Шерлок Холмс и доктор Мориарти като един от най-талантливите разказвачи на XX век, който не се ограничава в отделни теми, а напротив – сам размива линиите между познатите жанрове.

„Отровният пояс“ е майсторски полет на човешката фантазия и предупреждение „колко точно тесен е пътят на нашето материално съществуване и какви бездни може би зеят от двете му страни”… и че те може да се отворят пред нас всеки един миг.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар