Емо Чолаков се чувства недооценен от Би Ти Ви!

Култовият синоптик Емо Чолаков е поредният кадър на бТВ, който заби нож в гърба на телевизията. През миналата пролет той изненадващо напусна медията, след като прекара цели 13 години там. [caption id="attachment_617388" align="aligncenter" width="223"]Емо Чолаков Емо Чолаков отива в конкурентната телевизия[/caption] Тогава Чолаков не пожела да коментира причините за решението си и стана метеоролог в държавното предприятие "Ръководство на въздушните сили". Там получаваше висока заплата, но за сметка на това напрежението било огромно, а смените изтощителни. Така десет месеца след като каза "сбогом" на бТВ, Чолаков стана част от екипа на Нова телевизия. Гологлавият синоптик ще бъде водещ на най-новото риалити предаване "Един за друг". Това е световен формат, който се реализира в България за първи път. В рамките на шоуто 10 двойки ще заложат на силната връзка помежду си, за да докажат, че когато са заедни, са непобедими. На финала двойката победител може да спечели от 50 000 до 100 000 лева.

Дебютът на Чолаков като водещ ще е на 22 февруари. Всъщност да се изяви като водещ на собствено предаване било отколешна мечта на синоптика. След 13 години в бТВ той разбрал, че повече там няма развитие нито в професионален, нито във финансов план.

От медията така и не му предложили участие в някоя друга продукция, а той не искал да се пенсионира като синоптик и затова решил да си тръгне. Когато получил обаждането от Нова, на драго сърце се съгласил. "Винаги съм чакал това приключение. То ще бъде нещо напълно различо както за зрителите, така и за мен, но се чувствам комфортно. Нямам търпение", споделя Чолаков като ясно показва, че се е чувствал недооценен на старото си работно място. В коридорите на бТВ усилено се шушука, че не само липсата на развитие и повишение на заплатата е причина за напускането на Чолаков. Колоритният синоптик не харесвал тенденцията прогнозата за времето да се окупира от дългокраки красавици без нужното образование. Противно на клюките, че си падал по Натали Трифонова, всъщност се дразнел, че блондинката е най-харесвана от шефовете заради визията си, пише столичен вестник. "Не съм красавица с богат любовник, която се изявява на екран и чете прогнозата между другото, за да си гали суетата", коментирал Чолаков. Публична тайна е, че заради Натали телевизията се раздели с най-дългогодишния си и опитен метеоролог Христина Балинска. Тя също напусна през 2019, след 18 години в медията. И в момента е в БНТ.