Богдана Карадочева стана жертва на жестока измама

Гласувайте за статията

Делото се влачи вече две десетилетия

Известната естрадна легенда Богдана Карадочева и съпругът й Стефан Димитров, са станали жертва на жестока измама.

Запознати издават, че известното семейство е било измамено с 300 хиляди долара, отбелязва „Телеграф“.

Богдана Карадочева

Делото се влачи вече две десетилетия

Богдана Карадочева и съпругът й дали парите, за да станат съдружници в хотел на Слънчев бряг. Вече две десетилетия обаче, ортаците им не ги вписват като съсобственици. Поради тази причина изпълнителите на „Остаряваме бавно“, са се принудили да ги дадат под съд.

Делото е започнало през 2016 г. и досега е имало 20 заседания, като последното бе на 23 януари 2020 г. Богдана Карадочева се яви лично в Софийския районен съд.
Поради различни причини досега повечето от заседанията са отлагани или отменяни, а през 2017 г. производството е прекратено и върнато. То обаче е прието отново от същия съдия Станимир Миров, който е издал разпореждане, че го е разгледал обстойно, но не е намерил нищо ново, затова го е върнал за определяне на нов състав.

Очевидно всичко се е случвало на юнашко доверие

На едно от заседанията Богдана Карадочева е дала показания и е разказала предисторията на измамата. През 1992-3 г. със Стефан Димитров са били в хотел „Амфора“ в Слънчев бряг, където техният семеен приятел д-р Игнатов ги е запознал със собствениците Златка и Атанас Миткови. Сприятелили се и всяко лято ходели на почивка при тях, като в следващите години са викали и техни колеги като Лили Иванова и Васил Найденов.

През 1999 г. хотелиерите им предложили да участват в приватизацията като заедно закупят хотел „Зафир“ в Слънчев бряг. За целта музикалното семейство дало 300 000 долара, но така и не било вписано като съсобственик. „Всяка година казваха, да мине сезона и ще го направим, но това така и не се случваше“, обяснила певицата пред съда. След 20 г. чакане, решили да действат чрез Темида.

Това е втори голям удар за звездата. Припомняме, че през 2017 г. тя разбра, че е измамена от личната си банкерка Ирина Аткова, източила 3,8 млн. лв. от сметката на футболиста Мартин Петров. Богдана така и не каза с каква сума е олекнала, но по съвет на служителката на „Уникредит“ е изтеглила парите си, за да й ги даде да ги развърти. Тя не може да й заведе дело, тъй като всичко е било на доверие и лична уговорка и няма никакви документи. Най-вероятно и при случая с хотела е същата работа, тъй като в показанията си споменава, че веднъж е дала на куп 20 000 долара, увити във вестник, пише show.blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар