Турция разтърсена от ужасна трагедия след земетресението (Броят на жертвите расте)

Гласувайте за статията

21 загинали и над 1300 ранени в Турция след земетресението

Коронавирус в Китай, буря в Испания, нападение в Германия и ужасяващо земетресение в Турция. Късно вчера земетресение с магнитуд 6,8 и разтърси източната част на страната, а щетите са потресаващи. Над 21 души са загинали, а ранените са близо 13000, като бройката им непрекъснато се увеличава.

Земетресението разтърси провинция Сивридже и е с магнитуд от 6,8. Властите се притесняват, че може да има и силни вторични трусове, а комисията за извънредни ситуации вече предупреди жителите да стоят на открито, далеч от високи сгради и падащи предмети.

Трусовете бяха усетени в околните градове Адана, Хатай и Османие и дори в северните части на Сирия и Ирак.
От комисията са предупредили, че е имало 60 допълнителни труса с по-слаб интензитет, осем, от които с магнитуд над 4 по Рихтер.

Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви още вчера, че всички институции са се задействали, за да окажат помощ на пострадалите и жертвите. Взети са всички мерки след силното земетресение вчера, за да се окаже помощ и защита на гражданите, предава „Ройтерс“.

В Туитър президентът написа още, че всички турски ресорни институции работят, с цел защита живота на хората и минимизиране на загубите.

„Министрите на благоустройството, вътрешните работи и здравеопазването са в района, където се е случило земетресението. Искам да знаете, че следя внимателно ситуацията в страната и развитието на нещата на терен, като президент на страната. Комисията по извънредни ситуации, заедно с министерствата и червения полумесец начело, са близо до нашия народ“, заяви още той.

Президентът почете и загиналите жертви, а освен това получи подкрепа и от Гърция. Атина предложи да изпрати спасителни отряди, за да помогне на турските си съседи след трагедията.

Турция разтърсена от ужасно земетресение сн. You Tube

Турция разтърсена от ужасно земетресение сн. You Tube

Това не е първото разрушително земетресение в Гърция. През 1999 година силен трус с магнитуд над 7,9 по Рихтер разтърси Истанбул. Тогава загинаха над 17 000 души, а стотици хиляди останаха ранени и бездомни.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар