Още една тайна на Никола Тесла беше разкрита

Още една тайна на Никола Тесла беше разкрита
3.5 (70%) 2 votes

Никола Тесла разкрива най-големите преимущества на човечеството

Никола Тесла е почти мистична фигура в науката. Смятан едва ли не за новия Нострадамус или дори Николас Фламел на науката, геният, оставя и забележително философско наследство след себе си.

Той смятал, че за да се промени светът, човек трябва да промени най-напред себе си, а след това и реалността около себе си.

„Има три начина, с които да се увеличи енергията, която движи човек“, пише Тесла. „Най-напред можем да повишим масата. Това би означавало подобряване на условията на живот, здравето, развитието на видовете и други подобни неща.

Второ — можем да намалим силата на съпротивата, която забавя напредъка. За целта е нужно да отстраним маловажни неща като религиозния фанатизъм и караниците за незначителни глупости.

И трето — може да удвоим енергията на човешката маса, като овладеем силите на Вселената, както и силата на Слънцето, океаните, ветровете, приливите и отливите“ казва още Тесла. Той дори предлага и как да се постигнат трите цели.

„Първия проблем можем да решим като добиваме повече храна и повишим общото благосъстояние на хората. Вторият етап може да се постигне чрез изграждане на по-добри условия за мир. А третата цел е достижима чрез нашата способност да работим и създаваме“.

Откровенията на Тесла са в основата на личната му философия и научни трудове. Легендарният учен иска да създаде безплатен източник на електричество, който предава ток по въздух, захранвайки се от мълнии. Всъщност преносът на безжичен интернет е създаден именно на база изследванията на Тесла. Гениалният учен е имал и други невероятни изобретения, повечето от които остават загадка.

Никола Тесла сн. Уикипедия

Никола Тесла сн. Уикипедия

„Напредъкът, като такъв е невъзможен, ако нашите усилия са насочени към повишаване на благосъстоянието, мира и сътворението. Съобразно това, цялото разбиране на живота е скрито в ученията на Буда и Иисус“, казва още Тесла.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар