Часовникът на Апокалипсиса предсказа: Светът е на 100 секунди от 12-я час!

Гласувайте за статията

Часовникът на Апокалипсиса само на 100 секунди от 12-я час

През 1947 година група учени се събират и създават часовник на Съдния ден, наричан още „Часовникът на Апокалипсиса“. Ежегодно, по време на сбирка 16 експерти от групата „Бюлетин на атомните учени“, отбелязват колко близо са стрелките до фаталния 12-ти час. Идеята на този часовник е да предупреди човечеството не за края на света, а за риска от нова световна война и последиците от нея.

73 години след Хирошима и Нагасаки, 19 години след трагедията от 11 септември в Ню Йорк и повече от 75 години от ужасите в Аушвиц и Бухенвалд, светът е на прага на нова война. Неслучайно, лидерите на групата се срещнаха на 23 януари. И показаха, че стрелките на часовника са се преместили с 20 секунди и сега само на 100 секунди от полунощ.

Кризата, която те виждат като ядрен конфликт е свързана с Китай, САЩ и Русия. И въпреки че нито една от трите страни не смята да влиза във война с другите две, трите са глобална заплаха за планетата.

„Не мисля, че руснаците или китайците ще атакуват САЩ с ядрено оръжие. Грешка е допустима, но системите за контрол в трите страни са добри. Но е много по-опасно и вероятно някои други страни да решат да използват ядрено оръжие. Може би Пакистан“, заяви един от членовете на Съвета за наука и безопасност към групата, Робърт Латиф.

По думите му, по-голям риск представляват страните, които имат по-слаба система за контрол върху ядреното оръжие.

Вече е известно, че Иран се превръща в една от големите заплахи. Техеран направи колосална грешка, когато местен войник свали пътнически самолет, който летял над базата. Човешката трагедия е огромна и неописуема. Но отвъд нея съществува и риск за цялата планета.

Часовникът на Апокалипсиса отбеляза 100 секунди до полунощ сн. You Tube

Часовникът на Апокалипсиса отбеляза 100 секунди до полунощ сн. You Tube

„Мен ме плаши вероятността от размяна на атаки, умишлени или неволни между Индия и Пакистан“, казва лекторката Шарън Сквасони. За първи път часовникът на Апокалипсиса показва по-малко от 2 минути до 12-я час. И може би е време да помислим сериозно, преди трагедията да е настъпила.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар