Канадците с подписка срещу Меган и Хари (С какво ги ядосаха херцозите?)

Гласувайте за статията

Подписката срещу Меган и Хари е пусната от Федерацията на канадските данъкоплатци

Канадците се изправиха срещу Меган и Хари. Над 80 000 жители на Канада са подписали петиция, изискваща принц Хари и съпругата му Меган Маркъл сами да си платят сметката за охрана, докато се намират в страната.

Подписката е пусната от Федерацията на канадските данъкоплатци и Лоръл Колинс, който е депутат от Виктория. Точно там, където в момента живеят Меган и Хари, съобщава „Дейли Мейл“. По думите на Колинс данъкоплатците не трябва да бъдат принуждавани да плащат разходите за охраната на херцога и херцогинята на Съсекс.

Хари и Меган се намират на остров Ванкувър, където се готвят да започнат нов живот заедно със сина си Арчи, след като се оттеглиха от задълженията си в британското кралско семейство. Засега не е ясно кой ще покрива разходите за охраната им, след като през пролетта те официално ще напуснат монархията.

Бивш министър на вътрешните работи предупреди, че британското общество може да получи „огромна сметка“. Докато в същото време се спекулира, че може да бъде постигната сделка за поделяне на разходите между Великобритания и Канада.

Лоръл Колинс е категорична, че ще се противопостави на подобно решение. „Надявам се, че планират да си покрият собствените разходи за охрана. Когато става дума за парите, които нашето правителство харчи, и за парите на данъкоплатците, е важно да поставим това в контекст и да мислим за приоритетите си“, посочва тя.

Петицията, пусната от Федерацията на канадските данъкоплатци, се нарича „Без издръжка от данъкоплатците“. За 6 дни тя е събрала над 80 000 подписа.

Канадците с подписка срещу Меган и Хари сн. Инстаграм/ sussexroyal

Канадците с подписка срещу Меган и Хари сн. Инстаграм/ sussexroyal

Според проучване на института „Ангъс Райд“ 73% от канадците смятат, че страната не трябва да плаща разходите за охрана на кралската двойка, ако те се заселят там за постоянно. Охраната на кралското семейство струва на данъкоплатците около 100 000 млн. паунда на година. Но точната цифра никога не е била разкривана, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар