Меган и Хари на издръжката на Чарлз (Вижте тук)

Гласувайте за статията

Принц Чарлз ще поеме разходите на Меган и Хари

Както вече стана ясно Меган и Хари се оттеглят от кралските си задължения. Бившата актриса и принцът вече загубиха титлите си. Те също така са обещали да върнат и парите за ремонта на „Фрогмор Котидж“ – жилището, в което живееха досега във Великобритания.

Вчера Хари каза, че съжалява за всичко, което се случи. Но според него така е трябвало да стане и не е имало друг изход от ситуацията. Досега Меган и Хари бяха на издръжката на британците, но вече няма да е така. Наследникът на британския престол принц Чарлз възнамерява да подкрепи семейство на по-малкия си син.

Той смята да покрива разходите на Хари и неговото семейство в продължение на една година. Това съобщава английския вестник „Телеграф“, цитиран от БТА.

Според изданието вноските в полза на принц Хари ще бъдат осъществявани от личните средства на баща му, а не от доходите, които той всяка година получава от херцогството на Корнуол. Именно от тези пари по традиция се покриват разходите на наследника на британския престол и на неговите деца. Но този източник на средства „не е неизчерпаем“, пише изданието.

По данни на Би Би Си, след брака си с американската актриса Меган Маркъл през май 2018-та година принц Хари е получавал от баща си около 2, 5 милиона паунда (3, 3 млн. долара) годишно. Това е покривало около 95% от разходите на младото семейство.

Разходи

Понастоящем е трудно да се определи какъв ще бъде размерът на разходите на принц Хари и на неговата съпруга, след като се установят в Канада и се лишат от официалните си задължения към кралското семейство и съпътстващите ги привилегии и държавно финансиране. Те ще трябва да плащат за услугите на помощен персонал (около 1, 3 милиона долара годишно), за задграничните си пътувания и за дом извън пределите на Великобритания.

Принц Чарлз поема разходите на Меган и Хари и на Арчи за една година сн. Инстаграм/ sussexroyal

Принц Чарлз поема разходите на Меган и Хари и на Арчи за една година сн. Инстаграм/ sussexroyal

Най-голямото перо в разходите на младото семейство ще бъде за охрана. Тя ще трябва да им бъде предоставена или от власите в Канада, или от частни фирми. По-рано Бъкингамският дворец отказа да коментира кой ще охранява Хари, съпругата му и сина им, и за чия сметка, пише „България днес“.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Меган и Хари на издръжката на Чарлз (Вижте тук)”

  1. Абе...

    ян. 21. 2020

    ..Що пишете глупости !
    Всичко е фарс! Ясно е ,че трябва да има само един наследник на Кралицата и той, трябва да е принц Уилям! Защо забравяте да пишете ,че Хари не е истинския Хари,който уж е син на Чарлз, роден от Даяна.Но баща му е друг мъж,не принц Чарлз! Истинския Хари е подменен ,още когато е бил малък със сегашния Хари.А,преди две години ,истинския Хари,беше убит в хотел! Естествено ,че сегашния Хари,също няма как да бъде част от Кралското семейство.Защото генетично ,няма нищо общо с принц Чарлз ,освен Уилям!!!

Добавете коментар