След решението на кралицата: Какво предстои за Меган и Хари?

Гласувайте за статията

Меган и Хари остават членове на фамилията, но не и на кралския двор

Меган и Хари са взели трудното решение да напуснат кралските си задължения. След две седмици постоянни сблъсъци и конфликти в обществото, решението на Елизабет е категорично — херцозите на Съсекс вече не са официални представители на кралицата.

Като такива те губят правото на безвъзмездна помощ от суверена и ще върнат парите за ремонт и обзавеждане на дома си Фрогмор, който остава техен дом в Англия. Двойката няма да участва по никакъв начин в официални кралски събития, но остава част от семейството.

Меган, която неволно се превърна в ябълка на раздора и център на конфликта, относно расизма в Англия, най-после може да диша свободно. Херцогинята обаче предпочете да замине за другия край на света, за да не бъде център на раздора и да не предизвиква още конфликти в Лондон.

Решението на двойката означава, че двамата ще продължат да живеят, разчитайки на помощ от принц Чарлз. Отделно, Хари ще управлява собствения си тръст оставен от принцеса Даяна. Двамата ще са известни като Меган, херцогиня на Съсекс и Хари, херцог на Съсекс. Титлите „Техни кралски височества“ няма да се използват от тях. Но и не им се и отнемат.

„Това е труден момент за мен и семейството ми. Благодарим на Меган, че толкова бързо успя да се впише в кралския живот. Но разбираме, че натиска и напрежението са една от причините да пожелае да напусне кралския двор и уважаваме това“, каза още кралицата в своето изявление.

Меган и Хари най-после свободни сн. Инстаграм/ sussexroyal

Меган и Хари най-после свободни сн. Инстаграм/ sussexroyal

Въпросът за сигурността на двойката остана без коментар, но е много вероятно Меган и Хари да ползват по един личен охранител. И да разчитат на частна охрана, само в случаите, когато се налага да присъстват на публични събития, където има опасност за тях. А през останалото време да опитат да живеят като обикновени хора.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар