Кралица Елизабет Втора реши съдбата на принц Хари и Меган Маркъл

Гласувайте за статията

Двойката ще трябва да възстанови парите, които похарчиха за ремонт на резиденцията им

Кралица Елизабет Втора реши съдбата на внук си принц Хари и съпругата му Меган Маркъл.

Запознати издават, че принц Хари и Меган Маркъл вече няма да бъдат действащи членове на британското кралско семейство и няма да използват титлите „кралски височества“.

Елизабет Втора

Двойката ще трябва да възстанови парите, които похарчиха за ремонт на резиденцията им

Новината бе обявена извънредно тази вечер Бъкингамския дворец, цитиран от „Ройтерс“.
„Хари, Меган и Арчи винаги ще бъдат силно обичани членове на семейството“, посочва кралица Елизабет Втора в изявление.

Принц Хари и съпругата му няма да получават повече обществени средства и ще възстановят сумата от 2,4 млн. бр. лири (3,1 млн. долара), похарчена за ремонта на резиденцията им. Въпреки това „Frogmore Cottage“, ще остане техен семеен дом във Великобритания.

Принц Чарлз ще продължи да финансира частно поддържането на резиденцията. „Признавам предизвикателствата, които трябваше да понесат като резултат от засиленото внимание през последните две години, и подкрепям желанието им за по-независим живот“, заявява кралицата.

Тя допълва, че е особено горда от начина, по който Меган е станала част от семейството. Принц Хари и съпругата му ще продължат да поддържат своите благотворителни организации и асоциации, но „вече официално не представляват кралицата“, се казва в разпространеното тази вечер изявление от Бъкингамския дворец.

В него не се коментират подробностите относно мерките за сигурност на принц Хари и Меган Маркъл, но се казва, че „има добре установени, независими процеси за определяне на необходимостта от публично финансирана сигурност“.

Очаква се тази нова договореност да бъде въведена през пролетта на тази година. Нейно величество им пожела „щастлив и спокоен нов живот“, след като спомена за херцогинята отделно.
Кралицата каза: „Искам да им благодаря за цялата им всеотдайна работа в цялата страна, в Общността и извън нея“, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар