Искат ли канадците Меган Маркъл и Хари? (Вижте тук)

Гласувайте за статията

Меган Маркъл и принц Хари прекарват по-голяма част от времето си в Канада

Искат ли канадците Меган Маркъл и принц Хари? Вече стана ясно, че херцогът и херцогинята на Съсекс искат да се откажат от служебните си задължения към кралското семейство и от своите привилегии. Само преди ден пък се появи и информацията, че домът на Меган и Хари постепенно запустява.

Част от персонала на имението „Фрогмор Котидж“, където живееха херцозите, вече е преместен в други имоти на кралското семейство. На други пък е съобщено, че нямат нужда от техните услуги, съобщи „Дейли Мейл“. Това ясно показва, че Меган Маркъл и принц Хари нямат никакви намерения да се задържат на Острова, въпреки че искат да запазят имението си, за да отсядат там, когато са във Великобритания. По-голяма част от времето очевидно ще прекарват в Канада.

А дали канадците са готови да приемат херцозите на своя територия? Те харесват много принц Хари, но болшинството от тях не искат да поемат разходите по неговата охрана, когато се премести в Канада с Меган, съобщи АФП.

Повечето канадци (73%), запитани от института „Ангъс Рийд“, мислят, че херцозите на Съсекс трябва да плащат „сами“ разходите, свързани с престоя им в Канада. И по-специално тези, свързани с охраната им.

Една пета (19%) биха приели да поемат част от разходите, а само 3% – цялата сметка. Анкетата е направена сред 1154 души.

Канадските медии изчисляват разходите по охраната на принца и семейството му на около 1, 7 млн. канадски долара (1, 2 млн. евро) годишно. Правителството още не е решило дали да ги поеме, каза министър-председателят Джъстин Трюдо.

Искат ли канадците Меган Маркъл и принц Хари? сн. Инстаграм/ sussexroyal

Искат ли канадците Меган Маркъл и принц Хари? сн. Инстаграм/ sussexroyal

Същата анкета разкри, че принц Хари е най-популярният представител на британското кралско семейство в Канада. Цели 69% от запитаните имат добро мнение за него. Това не им пречи да ги възприемат предимно като „знаменитости“, пише dariknews.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар