Канадците против Хари и Меган: Не искаме трагедията с Даяна да се повтори тук!

Канадците против Хари и Меган: Не искаме трагедията с Даяна да се повтори тук!
5 (100%) 1 vote

Канадците против преместването на Меган и Хари, страхуват се от нова трагедия

Канадците се обявиха против преместването на Меган и Хари. Двойката вече обяви намеренията си да се премести от другия край на света, но неочаквано срещнаха медиен отпор. Канадските вестници твърдо се обявиха против трайно преместване на двойката в Канада. А причините са две — по-високите разходи за тяхната охрана, които ще трябва да се посрещнат от данъкоплатците и страхът, че може да се превърнат в място, където да се случи трагедия, подобна на тази с Даяна във Франция.

Вестник „Globe and Mail“ излезе с доста неочаквано изявление по повод идването на двойката в Канада. „В отговор на ненадейното решение на херцога и херцогинята на Съсекс — принц Хари и Меган — да се преместят в Канада, но и да останат част от кралското семейство, отговорът на правителството трябва да бъде прост и ясен: Не!

Вие сте добре дошли да ни посетите. Но докато сте високопоставени членове на кралското семейство, Канада не може да ви позволи да останете да живеете тук… Това нарушава конституцията“, пише още вестникът.

„Деликатното и важно място, което заема монархията в нашата конституционна система, означава, че наследник на кралството – принц, който е и шести поред за трона не е нещо, което Канада може да си позволи. Пребиваването на кралски особи в нашата страна е в разрез с дългогодишните естествени отношения между Канада и Великобритания и Канада и короната. Ако сте възрастен член на нашето кралско семейство, тази държава не може да бъде ваш дом“, заключават издателите на вестника.

Конституционна криза

В действителност Канада се ползва със сериозна автономия спрямо Обединеното кралство и присъствието на Меган и Хари там, се разглежда и като повторно колонизиране. Освен това канадците не желаят данъците им да отиват за издържане на младата двойка. За разлика от Австралия, където член на правителството неведнъж заяви, че е желателно член на кралското семейство да се установи за по-дълго време там, за да сътрудничи в решението на проблемите на континента. В Канада обаче не желаят това. И никак не са щастливи от установяването на Меган и Хари там.

Напускането на Меган и Хари - с по-сериозни последствия от очакваното сн. Инстаграм/ kensingtonroyal

Напускането на Меган и Хари – с по-сериозни последствия от очакваното сн. Инстаграм/ kensingtonroyal

Най-голям страх за канадците са не само високите сметки за охрана на кралската двойка. Но и притеснението, че Лондон се опитва да централизира кралската власт в колониите. Може ли преместването на Меган и Хари да доведе до конституционна криза, която да причини пълно откъсване на Канада от кралството? Не е невъзможно. В Австралия също се надигнаха подобни брожения, но дали двамата неволно ще допринесат за разделението в общността, предстои да видим.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар