Двоен стандарт за Кейт Мидълтън и Меган Маркъл в британските медии (Коя херцогиня печели битката?)

Двоен стандарт в британските медии за Кейт Мидълтън и Меган Маркъл сн. Инстаграм/ kensingtonroyal
0

Кейт Мидълтън или Меган Маркъл – коя спечели британските медии на своя страна

Двоен стандарт за Кейт Мидълтън и Меган Маркъл в британските медии. Преди няколко месеца херцогът и херцогинята на Съсекс се обявиха публично срещу медийната атака, чиято жертва е най-вече Меган Маркъл. Принц Хари пък не скри притесненията си да не се повтори същата история като с майка му Даяна, която бе преследвана от журналисти през целия си семеен живот.

Със сигурност отношението на британските медии към бившата актриса е една от причините двамата със съпруга й да решат да дадат отбой от кралските си задължения и привилегии. А един по-задълбочен поглед върху написаното през последните година-две ни дава ясен отговор, че наистина съществува двоен стандарт.

Най-логичното сравнение, което може да се направи е между Меган и Кейт – две херцогини, които доскоро се бореха не само за любовта на кралицата, и за нашата. И ако Мидълтън изглежда излезе победител в тази битка, то това със сигурност не е без подкрепата на медиите. Ето няколко конкретни примера.

Бременност

Докато беше бременна, Меган Маркъл редовно предизвикваше интерес с навика си да държи ръце върху корема си. Нещо, което далеч не е необичайно за жените, които очакват дете. В това число и за Кейт Мидълтън по време на трите й бременности. Но ако Мидълтън, галеща корема си, изглеждаше умилително за медиите, то бременната херцогиня на Съсекс предизвикваше въпроси дали не преиграва и просто иска да набива на очи факта, че ще стане майка на кралския наследник.

Поведение

Миналата година видяхме една доста изненадваща фотосесия на кралица Елизабет Втора за списание „Hello“. На една от снимките тя е с ръце в джобовете на роклята си – нещо, което се смяташе за недопустимо. По същото време Меган Маркъл се появи на официално събитие също с бяла рокля и бе заснета с ръце в джобовете. Поведение, което е оказа строго осъдено и определено като прекрачване на границите на кралския етикет, пише „Bored Panda“.

Сватба

Подготовката за сватбата на Хари и Меган бе дълго коментирана в британските медии тема. А сравненията с тази на Уилям и Кейт бяха неизбежни. Мидълтън е имала желание в Уестминстърското абатство да бъдат поставени десетки от любимите й ароматни свещи, които не са никак евтини. И това се е случило. Години по-късно стана ясно, че Маркъл е искала ароматизатори за въздух за своята сватбена церемония. Това нейно желание бе определено като „диктаторско“ и неприемливо за подобна старинна сграда. Освен това, не е било одобрено от двореца.

Бизнес

През 2014-та година бе разпространена новината, че Уилям и Кейт ще направят своя компания, с която да защитят името си и да не позволят други да продават продукти с техния лик. А това, разбира се, е свързано със сериозни приходи. Но когато преди дни стана ясно, че Хари и Меган също са регистрирали подобна фирма, бяха нападнати, че ще създадат своя империя за милиони.

Коледа

В края на 2016-та година принц Уилям и Кейт Мидълтън прекараха коледните празници при нейните родители, а не заедно с кралското семейство, както повелява традицията. Но това бе отразено далеч по-меко в британските медии от решението на Хари и Меган да бъдат при майка й за Коледа, определено като жестока обида към Елизабет Втора.

Двоен стандарт в британските медии за Кейт Мидълтън и Меган Маркъл сн. Инстаграм/ kensingtonroyal
Двоен стандарт в британските медии за Кейт Мидълтън и Меган Маркъл сн. Инстаграм/ kensingtonroyal

Кръщене

Кралицата не успя да присъства на кръщенето на принц Луис заради предварително поети ангажименти. Това обаче бе отразено като нещо напълно нормално. По отношение на кръщенето на бебе Арчи, отсъствието на Елизабет Втора бе изтълкувано като резултат от недоброто планиране на събитието, предават от lifestyle.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.