Продават безсмъртие срещу 36 000 долара (Вижте повече)

Гласувайте за статията

Компания в Русия предлага безсмъртие на хората

Руска фирма предлага безсмъртие на хората срещу 36 000 долара. Когато 70-годишната майка на руския гражданин Сергей Вороненков се споминала, той платил, за да бъде замразен нейния мозък. Той ще бъде запазен дотогава, докато науката напредне дотолкова, че да я върне към живота, съобщава агенция „Ройтерс“.

Нейният орган е един от седемдесетте мозъка и човешки трупа, които руската компания „KrioRus“ нарича свои пациенти и ги съхранява. Те са потопени в течен азот в един от високите няколко метра контейнери, разположени в покрайнините на Москва.

„Пациентите“ са замразени при температура минус 196 градуса по Целзий, като целта е те да бъдат запазени от разлагане. Но засега няма индикации дали науката ще бъде способна някой ден да възкреси замразените от мъртвите.

„Съгласих се на тази процедура с майка ми, защото бяхме много близки с нея и това бе единственият ни шанс да се срещнем в бъдещето“, заявява Вороненков. Той също смята да се подложи на крионика, както е познат методът, предава БТА.

Ръководителят на Комисията за псевдонаука към Руската академия на науките Евгений Александров описва криониката като комерсиална траурна служба, която няма нищо общо с науката. „Пълни спекулации са надеждата да се възродим от мъртвите и да живеем вечен живот“, коментира ученият.

Валерия Удалова, ръководителка на компанията „KrioRus“, замразява любимото си куче, когато то се споминало през 2008-ма година. Тя се надява науката да се развие достатъчно за „съживяването“ на ползващите услугите на фирмата, основана през 2005-та година. Но засега няма такава технология и не се знае дали в бъдеще тя ще бъде успешна.

Предлагат безсмъртие на хората срещу 36 000 долара сн. pixabay

Предлагат безсмъртие на хората срещу 36 000 долара сн. pixabay

Компанията, единствена в Русия, има много потенциални клиенти от около 20 страни, подписали приживе договор с нея. Тарифата за руснаци е 36 000 долара за замразяване на цяло тяло и 15 000 долара – само за мозъка. За чужденците цените са малко по-високи, пише 24chasa.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар