Меган и Хари с бизнес за 400 милиона паунда! (Вижте как трупат състояние)

Гласувайте за статията

Меган и Хари се оттеглиха от кралското семейство в сряда

В изненадващо съобщение в сряда Меган и Хари се оттеглиха от всички кралски задължения и привилегии. Те обявиха, че продължават да подкрепят кралица Елизабет Втора, но искат да станат финансово независими и да живеят живота си далеч от медийното внимание.

Според кралски експерти, новината е била шокираща за цялото кралско семейство и нито един от неговите представители не е знаел за намеренията на херцозите на Съсекс. Кралицата ще проведе разговор с тях, за да разбере причините и ще реши как монархията да постъпи.

Един от най-горещите въпроси след оттеглянето на Меган и Хари беше как те ще започнат да печелят пари. Маркъл е работила като актриса, но принцът досега е бил изцяло на издръжка от държавата.  Затова много от феновете на кралското семейство сметнаха, че финансовото състояние на двамата сериозно ще пострада от решението им.

Всъщност, това може и да не е така. Двамата имат марка „Sussex Royal“, която може да им помогне в този случай. Авторските права, които са им предоставени от бюрото за интелектуална собственост във Великобритания, обхващат стотици артикули в различни категории.

Сред тях са печатни материали, облекло, благотворителни, образователни и социални кампании, които искат да използват името „Sussex Royal“. Според сайта на правителството, Меган и Хари са поискали права над марката още през юни 2019-та година. Решението на властите да одобрят молбата е взето на 19-ти декември. То важи както за „Sussex Royal“, така и за благотворителната организация на херцозите на Съсекс. Тези авторски права във Великобритания са с давност до 10 години.

Финансово състояние

В съобщението в сряда, Хари и Меган обявиха, че финансовото им състояние вече няма да зависи от от т.нар. „Sovereign Grant“, който влиза в сила през 2011-та. Според него, правителството във Великобритания плаща годишна такса на кралското семейство, пише tialoto.bg.

Меган и Хари с бизнес за 400 милиона долара сн. Инстаграм/ sussexroyal

Меган и Хари с бизнес за 400 милиона паунда сн. Инстаграм/ sussexroyal

Експертът Анди Бар твърди, че марката „Sussex Royal“ може да донесе на Меган и Хари 400 милиона паунда. „Несъмнено това ще е бизнес, които ще им донесе милиони, като се има предвид, че те ефективно търгуват на гърба на кралското семейство, а на пръв поглед се опитват да избягат от неговите лапи“, каза експертът пред „MailOnline“. Той казва още, че най-вероятно с новия си бизнес Меган и Хари ще задминат по доходи дори принц Чарлз, пише dailymail.co.uk.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар