Паника в сената: Америка и светът няма да понесат трета световна война! (Нанси Пелос с призив за мир)

Гласувайте за статията

Паника в сената, САЩ няма готовност за трета световна война

Истинска паника се разрази в сената на САЩ. Председателката на горната камара – Нанси Пелос, призова за мир. По думите й САЩ и светът не могат да понесат още една световна война. И тя поиска мир. „Следя отблизо ситуацията след бомбените атентати срещу американските войски в Ирак. Трябва да мислим за безопасността на нашите войници и да прекратят ненужните провокации на администрацията. Необходимо е да поискаме от Иран да прекрати насилието. Америка и светът не могат да си позволят война“, заяви Пелос в Twitter.

Отговорът от страна на Техеран не закъсня. Външният министър на Иран – Джавад Зариф нарече атаките „самозащита“, но заяви, че страната му не се стреми към „ескалация на напрежението. „Но ние ще се защитим при по-нататъшна агресия“, додаде още той.

Ситуацията се влоши още повече, след като украински самолет със 177 пътници и екипаж на борда, падна близо до Техеран. Първоначално Киев заяви, че инцидентът е в резултат от повреда в двигателя, но след това официалните власти се отказаха от това твърдение. Неофициалната версия е, че при въздушните атаки срещу американските бази в Ирак, военните на Иран са ударили и самолета. Ако това се докаже, страната ще бъде изправена пред международен конфликт. На борда се намираха 82 иранци, 63 канадци, 11 украинци, трима британци, а останалите жертви са родом от Швеция, Афганистан и Герания.

Президентът на Иран Рухани заяви, че „САЩ може да са отрязали на аятолах Хаменей като са убили Солеймани, но Иран планира да „отреже крака“ на Америка в отговор на този акт.

„Последният ни отговор на неговото убийство е да изгоним всички американски сили от региона“, каза още той.

Нанси Пелос в паника след сблъсъка между Иран и САЩ сн. Туитър

Нанси Пелос в паника след сблъсъка между Иран и САЩ сн. Туитър

Авиобазите на САЩ в Ирак, които Тръмп посети през декември 2018 година, бяха бомбардирани около 17:30 местно време във вторник вечерта от ирански ракети. Сега правителството заплаши Дубай и Израел също с въздушни атаки, ако окажат някаква подкрепа на Тръмп за реципрочни действия.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар