Шеф Иван Манчев: За мен всеки ден е делник! (Вижте как ще посрещне именния си ден)

Гласувайте за статията

Шеф Иван Манчев яде всичко, приготвено с любов

Шеф Иван Манчев гостува в студиото на „Здравей, България“, където разказа как празнува Ивановден. „Кръстен съм на моя дядо Иван. Опредено не готвя вкъщи, защото имам ресторанти, което помага да не се готви толкова. Но винаги съм харесвал у дома да е уютно и приятно. Да има усещането за нас“, разказа Манчев.

„На Ивановден препоръчвам свински пържоли. Но аз много обичам пуйка и днес съм си поръчал. Ще поканя всичките си приятели на пуйка със зеле. Тя не се запечатва. Трябва първо да се обезкости и после може да се направи на руло. Хубаво е първо леко да я задушиш и да я сложиш в един хубав глинен съд“, посъветва известният кулинарен шеф.

„В интерес на истината за мен всеки ден е делник. Защото работя всеки ден. Но вечер много обичам да се събирам с приятелите си. А Ивановден за мен винаги е бил голям празник. Днес ще бъдем в един от ресторантите ми. Ще има и персонални изненади за приятелите ми. Когато каним гости, затова се казва гостилница, трябва да помислим и какво обича всеки от гостите. Само така можеш по някакъв начин да ги докоснеш. Аз много обичам добрата храна. Майка ми ме е научила да ям всичко, което е сготвено с любов. Обичам обикновена храна – розов домат, хубаво сирене, люти чушки, печени чушки, кьопоолу“, призна Манчев.

Философия

„Философията на ресторанта е гостилница. Много е важно собственикът как се заявява с ресторанта. Менюто също е изключително важно, но повече от 40-45 неща не трябва да има в него. За да не сбъркам, винаги поръчвам домати със сирене.

В училищата кухните, столовете и храната са под всякаква критика. Храната за мен е отношение и мисъл. Ако искаш детето ти да е добре облечено, му купуваш хубави маратонки. Всяко дете първи-втори клас има телефон. По същата логика защо да не му купим един хубав стек или риба. Това е въпрос и на усещане, и на мислене. Ние искаме да направим фасадата, а пълнежът къде е“, попита родителите шеф Иван Манчев.

Шеф Иван Манчев похапва пуйка със зеле за празника сн. nova.bg

Шеф Иван Манчев похапва пуйка със зеле за празника сн. nova.bg

„Преди пет години обиколих цяла Америка точно заради детското хранене. Там всеки щат си има ясен закон и то на федерално ниво. Държавата преди 20 години там е решила как трябва да се хранят децата. А ние не можем да направим една директива за детското хранене“, разказа известният водещ, пише nova.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар