Албена Михова признава, че не й върви в любовта!

Връзката на Албена Михова с победителя във втория сезон на „Мюзик айдъл” Тома Здравков бе най-обсъжданата, но не музикантът е голямата й любов. Това не е дори бащата на единствения й син Мартин – операторът в Би Ти Ви Стефан Желанков. [caption id="attachment_615188" align="aligncenter" width="300"]Албена Михова Албена Михова винаги е обичала най-силно Петър Калчев[/caption]

Мъжът, разбил сърцето на Албена е студентската й любов Петър Калчев. Актьорът нашумя с участието си в крими поредицата „Под прикритие” и като разследващия полицай Николов в сериала „Пътят на честта” по Нова телевизия, пише вестник "Уикенд".

И двамата са родом от Варна и се познавали още от деца. Когато решили да атакуват театралната академия, те вече били двойка. Петър се увлякъл по актьорството покрай Албена, която е потомствена актриса. Още от раз, през 1994 г. Михова била приета в специалност „Кукли” в НАТФИЗ. За разлика от нея, влизането на Петър се оказало доста трудно. Той кандидатствал няколко пъти докато го приемат в същата специалност. По време на бурните си студентски години в НАТФИЗ Калчев се залюбил с красива манекенка и така разбил сърцето на Албена. Чувствителната актриса дълго страдала заради предателството на мъжа, с когото израстнали заедно и с когото преживяла първите си любовни трепети.

От терзанията я спасила работата. Колоритната актриса попаднала в екипа на предаването „Хъшове” още докато била студентка и останала в предаването цели 4 години. След това славата я връхлетяла и се превърнала в една от звездите на „Шоуто на Слави”, където останала още 2 години.

Албена забременяла от оператора на забавното предаване Стефан Желанков, но скоро след като родила сина си Мартин, безцеремонно била изоставена от него. Слави Трифонов пък я уволнява още докато е с бебе на ръце и след няколко месеца в недоимък, актрисата започнала работа в Малък градски театър „Зад канала”. Именно там съдбата отново я срещнала с първата си и най-голяма любов – Петър. След 2 години работа в Пазарджишкия театър, през 2000 г. Калчев станал част от трупата на същия театър. Макар и трудно, Албена успяла да превъзмогне предателството му и му простила.

Изневярата му обаче белязала целия й живот. Албена сякаш била орисана да не й върви в любовта, а мъжете до нея непрекъснато да я разочароват. След куп разочарования на любовния фронт, звездата на „Маскираният певец” тотално се е отчаяла, че някога ще срещне своята половинка.

На Албена не й липсвали ухажори, но нейната непокорност и силен дух ги плашели. Михова започнала да се примирява, че на стари години ще си живее сама с няколко котки – досущ като цветистите заплахи на Шеф Петров във „Вип Брадър”. След бурната любов, която изживяла с Петър и с бившия оператор от „Шоуто на Слави” Стефан Желанков, Михова имаше 6-годишна връзка с рокаджията Това Здравков. Двамата имаха разлика от над 10 години във възрастта, която се оказа фатална за връзката им. Албена на няколко пъти на шега отбелязала, че няма да се разсърди, ако Тома си хване някоя млада мацка, за да му роди наследници, тъй като тя нямала никакво желание за още деца. С тези думи тя сякаш сама предизвикала края на отношенията им. „Албена никога не е имала илюзии, че с Тома ще остареят заедно. Когато се разделиха, страда седмица, две, а след това се върна към обичайните си занимания, бурния си социален живот и срещите. Бързо го преодоля, за разлика от много жени на нейните години, които биха превърнали такава раздяла в трагедия”, възхищават се на духа на комедийната актриса нейни колеги. Огорчението на Албена от Тома било толкова голямо, че откровено е признавала как ще го подмине, ако го срещне случайно. За капак точно, когато разбрала за изневярата на Тома Здравков и ближела рани, разочарованата Албена научила, че нейното дългогодишно гадже Петър Калчев е станал баща на момченце. Бащата на нейния син пък вече е татко на цели 4 деца.