Дават 80 милиона за главата на Тръмп след акцията в Иран (+ Реакцията на американския президент)

Гласувайте за статията

Плащат 80 милиона за главата на Доналд Тръмп след акцията в Иран

80 милиона долара може да струва убийството на Доналд Тръмп. Организаторите на погребението на Касем Солеймани. Генералът бе убит по време на полицейска акция в Багдад, докато слизаше от летището.

„Действахме, за да предотвратим война, а не да започнем такава“, заяви още Тръмп. Президентът отговори така на обвиненията, че е извършил едва ли не терористичен акт, заповядвайки убийството на генерала.

Напрежението обаче избухна по време на погребалното шествие. Организаторите на погребението призоваха всеки иранец да дари по 1 долар за главата на Тръмп и така да съберат 80 милиона долара, като награда за ликвидирането му, пише „Дейли мейл“.

След случилото се обаче, правителството на Техеран взе решение да експулсира войниците на САЩ от териториите на Близкия изток. Отговорът не закъсня — от Вашингтон президентът отговори, че ще напусне Близкия изток, едва след като му изплатят обезщетение за въздушните бази там.

„Ние няма да напуснем Иран и Ирак, освен ако не ни платите. Вложили сме десетки дори стотици милиарди долари във въздушната база на САЩ тук. Само през последните дни пренесохме оръжие за няколко десетки милиарди долари. САЩ няма да напусне тези територии, освен ако не ни платите. И ако се опитате да ни изгоните, санкциите срещу Иран ще изглеждат детска игра, в сравнение с това, което ще последва“, заплаши Тръмп.

Президентът на страната предупреди още, че всякакви действия срещу него или подчинените му ще бъдат посрещнати с ответен отговор. „Ние сме най-големите и най-силните в света. Ако Иран атакува някоя от нашите бази или някой наш войник, ние ще стоварим цялата си мощ върху страната“, заплаши Тръмп.

Доналд Тръмп сипе заплахи по адрес на Иран и Ирак сн. army.mil

Доналд Тръмп сипе заплахи по адрес на Иран и Ирак сн. army.mil

Не е тайна, че преди време той нареди на американските и чуждестранните компании да преустановят работата си с Ирак. В противен случай няма да търгуват с Америка. Редица компании развалиха договори за милиарди заради САЩ. А ударът по икономиката на арабската държава бе съкрушителен.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар