Синоптиците направиха страховита прогноза за времето до края на януари

Синоптиците направиха страховита прогноза за времето до края на януари
2 (40%) 1 vote

През първото десетдневие на януари динамиката на атмосферните процеси ще бъде повишена

Синоптиците направиха доста страховита прогноза за времето до края на месец януари.

Според прогнозата на синоптиците, най-ниските температури през първия месец от новата година ще са между минус 15 и минус 10 градуса. По Черноморието пък най-ниските температури ще са около минус 5 градуса. В същото време очакванията им, са най-високите температури да достигнат до 10-15 градуса.

синоптиците

През първото десетдневие на януари динамиката на атмосферните процеси ще бъде повишена

Средната месечна температура се очаква да бъде около и над нормата. В Северна България и по високите полета, тя е между минус 3 и 0 градуса, по Черноморието, в Горнотракийската низина и по долината на река Струма – от 0 до 3 градуса, а в планинските райони – между минус 8 и минус 3 градуса.

През първото десетдневие на януари динамиката на атмосферните процеси ще бъде повишена. В началото на месеца от север ще нахлува студен въздух и ще застудее още. На места ще превали и слаб сняг. В средата на десетдневието температурите ще се понижат още и се очаква по-сериозна снежна покривка.
В края на десетдневието се повишава вероятността за валежи и понижение на температурите.

През първите дни от второто десетдневие ще се създаде валежна обстановка и в по-голямата част от страната ще се образува снежна покривка. През третото десетдневие температурите ще бъдат близки до обичайните. Около 22, 25 януари и в края на месеца ще има валежи, предимно от сняг, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар