Опитват да ликвидират Ванга през 1942 година

Гласувайте за статията

Опитът за ликвидацията на Ванга не се оказал успешен

Няколко месеца след като започва да гледа на хора от различни възрасти и да предсказва бъдещето, Ванга замалко да бъде убита – пише в. „Уикенд“. За това е издадена специална заповед от царската полиция, свидетелства снаха й доктор Здравка Методиева. Тя е автор на книгата си „Ванга, каквато я познавах“. До опит дори за убийство на пророчицата през тази 1942 г. не се стига, защото младата по онова време ясновидка разкрива истинската цел на хората, дошли при нея уж да им гледа – отбелязва изданието.

„През 1942 г. е имало заповед да бъде убита Ванга! Тя разбира за тази заповед, след като наетите килъри идват при нея, за да търсят помощта й. Но тя ги разкрива и в прав текст им казва: „Вие сте дошли да ме трепете!“. Тогава онези разбират и какъв невероятен феномен е. Но също така става ясно и че заповедта няма да бъде изпълнена, защото се разбира, че в действителност тя не е „вреден елемент“ – разказва Здравка Методиева.

Освен написаното от д-р Методиева за заповедта от 1942 г., с която е наредена смъртта на Ванга, не съществуват други свидетелства и доказателства, че е поръчано убийството й. Но периодично през следващите години Ванга е подлагана на проверки, провокации, унижения и преследване – коментира изданието.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар