Испания държи рекорда за най-скъпа елха в света (Няма да повярвате колко струва)

Гласувайте за статията

Испания държи рекорд с най-скъпа елха в света

Испания държи рекорда за най-скъпа елха в света. В курорта Марбела, хотел „Байя“ се гордее с въпросното чудо. За посрещането на коледните и новогодишните празници, местните са решили да купят рекордно скъпа елха. А украсата й е на стойност 14 милиона евро.

Посипана с прах от диаманти и играчки от 24-каратово злато, елхата е невероятна. Освен това има декорации с яйца от ему и щраус, както и необичайни сладки аксесоари — специално изработени 3-D печатни шоколадови пауни.

Елхата е дело на дизайнерката Деби Уингам, която е известна със своите оригинални начинания. Преди години тя направи обувки с токчета, оценени на 14 милиона евро. А след това и сватбена торта за 70 милиона евро. Със сигурност най-скъпата на планетата.
Елхата, която Уингам декорира също чупи рекорди. Оценена е на стойност около 14 милиона евро, пише RT.com.

Красивото творение е разположено във фоайето на хотела, така че да може да се види от всички. А за да не изчезне някоя декорация, от хотела са сложили специална охрана и ограничителни ленти.

И докато Испания се радва на най-скъпото дърво в света, то в Германия са на път да бият рекорд по най-пищно посрещане на коледните празници. Традиционно Берлин се превръща в зимна феерия с коледните базари и въртележки, които събират милиони туристи всяка година. Друга топ дестинация за зимните празници пък се оказа Виена. По принцип градът открай време е любим на европейските туристи заради греяното вино, виенския шоколад и прочутото виенско кафе.

Най-скъпата елха в света струва 14 милиона и е в Испания сн. Twitter

Най-скъпата елха в света струва 14 милиона и е в Испания сн. Twitter

Що се отнася до Париж, по Коледа градът на светлините някак не се отличава с особени атракции. А за най-красива коледна елха продължават да се съревновават две места в САЩ — Белия дом и Таймс Скуеър в Ню Йорк. Тази година обаче изглежда на Мелания Тръмп й се отдаде да засенчи голямата ябълка.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар