Ердоган попиля Тръмп: Петролните полета на Сирия са по-важни за Америка от децата й!

Гласувайте за статията

Ердоган връща бежанците в Сирия, попиля Тръмп и Америка

Ердоган попиля Доналд Тръмп. В интервю за турска телевизия президентът заяви, че е готов да върне бежанците в Сирия. По думите в северната част на страната има изградени лагери, където бежанците биха могли да се завърнат поне 1 милион души. Докато обясняваше какво е готова да направи Турция, за да осигури нормален живот на хората в Сирия, Ердоган не пропусна да засегне и САЩ. Той изрази съжаление, че за Америка петролът на Сирия изглежда е по-важен отколкото децата на тази страна.

„Трябва да намерим формула, която да позволи на бежанците, които живеят в Турция и извън нея, да се върнат обратно в родината си. И да имат нормален живот там. Ще изградим домове и училища за тях в северната част на страната“, добави още турският държавен глава.

Той допълни още, че Турция е похарчила 40 милиарда долара, за да осигури безопасността и лагерите за бежанците през последните 9 години. ЕС обещали 6 милиарда, но все още не са превели последните три милиарда.

По думите му, северната част на страната може да поеме население от 1 милион души, които да заживеят отново нормално там, предава netpress.com.mk.
„Ако осъществим проектите, за които споменах на общото събрание на ООН, мисля, че можем да преразпределим един милион души. И то за много кратко време“, допълва още той.

Президентът обаче изрази съжаление, че САЩ, повече се интересуват от безопасността на петролните полета, а не от бежанците.

„За съжаление усилията им за защита на децата в Сирия, не са и наполовина толкова важни за тях, колкото защитата на петролните полета“, казва още той.

Ердоган сн. Уикипедия

Ердоган сн. Уикипедия

Президентът на САЩ Доналд Тръмп този път пропусна да отвърне на удара. Но Ердоган не пропусна да изтъкне отново, че Турция е поела най-големия товар с бежанците. И настоя Европа да помогне за тяхното интегриране обратно в Сирия.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар