Ал Бано отново на Сан Ремо след цели 19 фестивала!

Ал Бано, причината за отлагането на софийския концерт на когото се разбра - смъртта на майка му на 96 г. преди броени дни в началото на декември, ще се върне на фестивала в Сан Ремо в началото на следващата година. [caption id="attachment_613756" align="aligncenter" width="232"]Ал Бано Ал Бано отново на Сан Ремо[/caption]

Той вече има 19 участия на него - 17 в конкурса и 2 като специален гост. Такъв ще бъде и този път, но не като солист, а заедно със своята Ромина, с която имат голямата награда и още няколко класирания в тройката в златното за тях време в началото на 80-те години.

Забавен факт е, че най-големият им хит Феличита губи надпреварата през 1982 г. от Сторие ди тутти и джорни на Рикардо Фольи, за когото неговото парче също е най-големият удар в кариерата му и го позлатява до ден днешен.

Дуетът печели през 1984 г. с оптимистичната си песен Чи сара. Със сигурност великият тенор с над 50-годишна кариера ще посвети на майка си поне едната си песен за нея, в която пее: "ти ме научи да ходя и аз тръгнах".

Или другата, в която летящата фраза е, че "времето е крадец на красиви моменти", а Ал Бано нарича в нея родителката си "приятелка завинаги". Събрал се отново на сцената и в живота със своята първа съпруга Ромина Пауър, с която превъзмогнаха безследното изчезване на дъщеря си Иления.

Преодолял проблемите с втората си жена Лоредана, той отговори по интересен начин дали ще събере двете и общо четирите деца, които има за Коледа.

Пред Бруно Веспа по РАИ 1 великият певец заяви: "Годината има 365 дни и е добре в семействата всеки да бъде като Коледа".